В Одеську Кірху повертається духовне життя. ВІДЕО

Після тривалої перерви у кафедральному Соборі Святого Павла, більше відомому одеситам як німецька Кірха, відбулось перше богослужіння. На літургію до величного храму повернувся пастир Олександр Грос, на якого дуже чекали віряни. Справа в тому, що всередині церковної громади з часу призначення керівником Німецької євангельсько-лютеранської церкви Сергія Машевского, у 20015-му, тривав внутрішній конфлікт. Колишнього єпископа звинувачували в надмірно авторитарному стилі управління громадою, а також в сумнівних операціях з майном церкви. У травні 2021 синод НЄЛЦУ проголосував за зміщення з поста єпископа.

гросс22 серпня після довгої перерви у кафедральному Соборі Святого Павла, що по вулиці Новосельського в Одесі, відбулось перше богослужіння.Тривалий час парафіянам доводилось відвідувати богослужіння в орендованій будівлі неподалік. Але навіть після рішення синоду потрапити до храму вдалося не одразу.

Вже після повернення контролю над храмом тут провели внутрішній аудит, перевірка виявила численні фінансові порушення. Аби продовжувати служіння, необхідні були кошти на відновлення протипожежної системи, – їх Собору святого Павла надала німецька сторона.

ГроссБагатьох прихожан потрібно повертати у громаду, розповідає пастир Олександр Гросс, адже зі 140 колишніх вірян на першу літургію прийшло менше половини.

Проте у планах церкви – відкриття недільної школи, налагодження активного церковного життя, участь у різних заходах міста та області.

А вже 5 вересня тут відбудеться 10-й Фестиваль органної музики імені Теофіла Ріхтера, засновницею якого є Вероніка Струк, теж прихожанка церкви.

Про історію Кірхи, архітектурний спадок Одеси і справжню боротьбу добра зі злом – у спецрепортажі від СИЛИ ГРОМАД.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *