Вдосконалити українську: 30 посадовців одеської мерії відвідують мовні курси

В Одесі стартували курси вдосконалення української мови для працівників міської ради. Покращити знання мови вже погодилися понад 30 чиновників мерії.

Ознайомче заняття відбулося 23 лютого. А вже другий урок, за словами викладачки міської школи №65 Тетяни Цимбал, присвятили орфографії.

Тетяна Цимбал

Ми орієнтуємося і на лексикологію, і на орфографію. Тому потрібно більш детально та заглиблено подавати такий матеріал. Звертаємо увагу на професіоналізми, термінологію. Це буде охоплювати такий розділ мовознавства як лексика, зокрема вивчатимемо фразеологію“, – пояснила Цимбал.

Викладачка розповіла, що курс української розрахований на 8 лекцій, теми яких охоплюють рівень середньої та старшої шкіл. Заняття складатимуться як з теорії, так і з практики.

Ігор Барбул працює у департаменті транспорту міськради. За словами чоловіка, вже з першого заняття на курсі він дізнається про щось нове.

Ігор Барбул

“На першій лекції нас ознайомили з історією походження української мови, окремих слів та букв. А зараз почалося навчання. Все, що кажуть, здається новим, бо я востаннє займався, мабуть, років 40 тому. А коли прийшов на заняття – це все для мене нове”, – поділився Барбул.

Валентина Кичкар працює у відділі бухгалтерського обліку та звітності. Жінка вирішила доєднатися до мовних курсів, аби допомагати своїй дитині з навчанням.

Валентина Кичкар

Як заступник начальника відділу інколи доводиться відповідати на офіційні листи. Тому хотілося, щоб це було грамотно та на належному рівні. Це насамперед для себе, а вже потім – для роботи. У мене дитина, тому хотілося б знати мову на певному рівні, аби можна було їй допомагати“, – зазначила Кичкар.

Як розповіла Тетяна Цимбал, після завершення курсу посадовці отримають сертифікати про знання української мови.

Нагадаємо, у січні Геннадій Труханов закликав працівників Одеської міськради вивчити закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної” та “підтягнути” знання мови, оскільки посадовці мають спілкуватися українською.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *