У Южному на ОПЗ вирощують екологічно чисті огірки

Як то окажуть, не промисловістю єдиною живе флагман промисловості Одеського регіону з міста Южного. На Одеському припортовому заводі отримали перший урожай овочів власного виробництва.

Про це повідомили в пресслужбі підприємства.

огіркиТак, на початку цього тижня в теплицях цеху обслуговування та озеленення території зібрали перші кілограми огірків. Сам процес їх вирощування почався наприкінці минулого року. Розсада була висаджена в грунт площею один гектар. Трохи раніше таким же способом на одному гектарі були висаджені і помідори.

«Ми вже багато років вирощуємо огірки «Кураж» та помідори «Алькасар». Ці види витривалі і придатні для холодного періоду року. Овочі вирощуються за традиційною грунтової технології. Саме вона дозволяє забезпечити якість продукції», – розповів агроном Олександр Мушуров.

Перший урожай огірків власного виробництва ОПЗ вже пройшов аналіз на нітрати. Фахівці цеху відзначили, що основне завдання – це якість овочів. Так, вміст нітратів на один кілограм становить 70 мг при нормі 300 мг, що свідчить про екологічно чистої овочевої продукції.

Вже незабаром огірки продаватимуть з прилавків підрозділів комплексу харчування, розташованих на території підприємства.

А врожай перших помідорів очікують до кінця березня – на початку квітня.

ФОТО – пресслужба ОПЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *