Мери закликали Зеленського залишити в місцевих бюджетах більше грошей. ВІДЕО

25 лютого відбулося засідання Ради розвитку громад та територій під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Очільники міст з різних куточків обговорили з першими особами держави законодавчий фундамент для стабільного функціонування громад. А члени правління Асоціації міст України акцентували увагу Президента на необхідності збільшення частки зарахування податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) до місцевих бюджетів – до 80% (зараз вона складає 60 відсотків).
Так, Тернопільський міський голова Сергій Надал відзначив, що Конгрес місцевих і регіональних влад може допомогти ефективніше працювати органам місцевого самоврядування, органам державної влади, а найголовніше — вирішити проблеми людей.
Тернопільський міський голова подякував за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України,  а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Також він висловив позицію Асоціації міст України  щодо необхідності у наступному бюджетному процесі збільшити частину ПДФО, яка буде зараховуватися до місцевих бюджетів.
«Попереду нас чекає багато викликів, які слід вирішувати разом. Адже у всіх нас єдина мета – сильна, незалежна, унітарна Україна», – наголосив мер Тернополя.
ВІДЕО виступу Тернопільського міського голови Сергія Надала:
Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що вирішення інфраструктурних питань дасть новий імпульс у розвитку Маріуполя і Донецької області.
«Маріуполь пройшов складний шлях випробувань. З 2014 року наше місто стало сильніше та навчилося йти вперед. Ми прийняли до громади 120 тисяч «нових маріупольців». Разом стали будувати вітрину відновленого українського Донбасу. Сьогодні в рамках децентралізації, як основної реформи, ми знайшли в собі можливості розвиватися і реалізовувати проєкти. Стати найбільш відкритим і прозорим містом України», – підкреслив мер.
На завершення Вадим Бойченко від імені правління Асоціації міст України звернувся до керівництва держави з проханням збільшити відсоток ПДФО, який буде спрямовуватися до місцевих бюджетів.
ВІДЕО виступу Маріупольського міського голови Вадима Бойченка:
Мер міста Золотоноша Черкаської області  Віталій Войцехівський також звернув увагу на недостатній рівень фінансового забезпечення територіальних громад і також від імені Асоціації міст України закликав керівників держави збільшити частку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.
ВІДЕО виступу міського голови Віталія Войцехівського:
Нагадаємо, секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту ПУЛЬС та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%.
Джерело – Одеське РВ Асоціації міст України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *