Меморіал загиблим воїнам АТО встановлять поряд з Одеською ОДА

Презентація концепції меморіалу полеглим захисникам України відбулася 5 лютого в “європейській мерії” Одеси на вул. Косовській. Меморіал планують розташувати поруч з будівлею облдержадміністрації на проспекті Шевченка.

Рева«Сьогодні презентував концепцію благоустрою та створення двох меморіальних зон в сквері біля обладміністрації. Спасибі архітектурному бюро Нати Головченко за спільну роботу зі створення проекту. Низький уклін матерям загиблих захисників України і ветеранам АТО за розуміння і підтримку», – написав скульптор Михайло Рева в Facebook.

Проект майбутнього меморіалу затверджений. Про це повідомляється на сторінці студії NG Architects Нати Головченко.

«Сьогодні відбулася довгоочікувана подія! Було затверджено меморіал воїнам АТО, який розташується на території парку ОДА, і приведе одночасно до благоустрою території всього парку», – йдеться в повідомленні.

На презентації побував і директор південного філіалу Українського Інституту Національної пам’яті Сергій Гуцалюк, який схвально оцінив проект.

паркПобували з товариством, учасниками війни за Україну та матерями загиблих одеситів на презентації та обговоренні проєкт-концепту Меморіалу на честь воїнів які поклали своє життя за Незалежність України, який розробив творчий колектив під керівництвом Михайла Реви. Особисто мені сподобалось. Достойний проєкт. Сподіваюсь у цьому році будемо все вже мати в наявності”, – повідомив він на своїй сторінці у Фейсбуці.

В обох меморіальних зонах на гранітному підвищенні запланували висадження горобинових дерев. На гранітних парапетах встановлять імена полеглих воїнів.  Загальна візуалізація меморіалу говорить про прагнення створити швидше парк для роздумів і спогадів, аніж місце, куди приходять вклонитися пам’ятнику.

ФОТО – зі сторінки Михайла Реви у Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *