У Кілійській громаді повінь затоплює підвали будинків і рисові поля

Рівень підгрунтових вод перевищив критичну позначку, підтопивши двори, підвали будинків і городи в Кілії та Лісках на півдні Одещини.

Про це повідомив міський голова Кілії В’ячеслав Чернявський.

«Через сильний снігопад і регулярні дощі в Кілії та Лісках підгрунтові води перевищили критичну позначку! Вода виступає в підвалах будинків, в городах, дворах, а також піднімається вогкість в будинках», – написав мер на своїй сторінці в Facebook.

КіліяПовінь завдала збитків не лише місцевим жителям, але й сільгоспвиробникам, які побоюються втратити врожай через надлишків вологи.

Місцева влада робить спроби врятувати ситуацію. Вона організувала заходи для скидання рівня води на території населених пунктів, а також залучає допомогу з боку рятувальних служб.

«Ще 29.01.2021 було написано лист на місцеве Управління, також 01.02.2021 були написані листи на Одеське і Київське Управління з проханням звернути увагу і виділити гроші на відкачування води Кілійського управління! Але ось уже 7 днів ніякої реакції!», – поділився глава громади.

Виходити зі становища доводиться власними зусиллями – сільгосппідприємців за свій рахунок почали викачувати воду з рисових систем, міська насосна система намагається відкачати воду з міста. Підключилися й підприємці.

Кілія«Що стосується Лісків, то там підприємство «Рис ​​Бессарабії» теж дало заявку і початок відкачувати воду в селі! У найближчі дні ситуація з рівнем води повинна змінитись у кращий бік», – відзвітував В’ячеслав Чернявський.

До ліквідації наслідків підключилося і Кілійське міжрайонне управління водного господарства, яке в цьому році не отримало державного фінансування на проведення даних робіт, хоча відкачування дренажних вод є однією з його основних функцій.

За прогнозами синоптиків, з понеділка, 8 лютого, на території Кілійської громади збережеться плюсова температура в межах +4+12, що вірогідно, викличе подальше танення снігу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *