Не вище 4 поверхів: в Одесі планують обмежити будівництво на узбережжі

АвдеевКерівник міського управління ДАБК Олександр Авдєєв пропонує обмежити правила забудови узбережжя і рекреаційних зонах.

Про це йшлося під час засідання будівельної комісії з будівництва та архітектури в Одеській міськраді.

Він подав свої пропозиції до діючого зонінгу, який вже морально застарів. У документі не обмежувалася забудова на узбережжі і рекреаційних зонах так званим “апартаментам”. У результаті під виглядом апартаментів там зростають хмарочоси.

Авдеев«За цей час з’явився ряд нових Державних будівельних норм (ДБН), які є обов’язковими, проте в зв’язку відсутністю їх в зонінгу, забудовники отримали можливість їх ігнорувати», – зауважив він.

Депутат пропонує ввести обмеження в 4 поверхи максимум в рекреаційних зонах під санаторії, оздоровчі та лікувальні установи тощо. А також встановити мінімальні відстані між існуючими приватними житловими будинками і багатоповерховими будинками (до 8 поверхів) – як мінімум 15 метрів, а при будівництві 9-16 поверхів і вище – відстань від фасадів нового будинку до межі земельної ділянки повинна має складати не менш як 20 метрів.

АвдеевВажливо! До стіни найближчого будинку повинно бути відстань така ж, якої висоти планується майбутній будинок. Ця сучасна норма дозволяє нам встановити комфортні параметри. Саме з такими скаргами найчастіше до нас звертаються одесити при будівництві нового житлового будинку”, – пояснив пропозицію Авдеєв на своїй сторінці у Фейсбук.

Це має раз і назавжди вирішити проблему зведення нових будинків впритул до вже існуючих.

«Крім комфорту така норма є важливою з точки зору безпеки одеситів і їх майна. У разі надзвичайних ситуацій вона дозволить убезпечити сусідні будівлі від наслідків можливого обвалення», – упевнений депутат.

Правки одноголосно прийняла комісія і має затвердити на сесії, яка відбудеться 3 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *