Іванівська ЦРЛ бореться за статус опорного медзакладу

Центральна лікарня ліквідованого Іванівського району Одеської області продовжує боротися за статус опорного закладу. Зараз вона знаходиться на території Іванівської селищної громади, голова якої Віктор Лобач докладає всіх зусиль, аби мешкаці громади і прилеглих ОТГ отримували якісні медичні послуги на місці.

Нагадаємо, що Іванівський район увійшов до складу нового Березівського району, тож колектив медзакладу побоюється втратити свій статус. Тим паче, що департамент охорони здоров’я  Одеської ОДА всі ресурси спрямував на реконструкцію лікарні в м. Березівка, яка увійшла до переліку опорних лікарень Одеської області.

Жителі Іванівського району вважають, що їздити лікуватися в Березівку – далеко й незручно.

ІванівкаЦього тижня Іванівську районну лікарню взяла в свою комунальну власність Іванівська селищна рада. Тож голова цієї громади Віктор Лобач запросив відвідати лікарню голову Одеської обласної ради Григорія Діденка та народного депутата України від 138 округу Степана Чернявського.

Предметом їх спілкування 22 січня насамперед був статус лікарні. До слова, Іванівська лікарня вже має все те, що тільки роблять в Березівці.

Голова облради поспілкувався з медичним колективом та передав тести для визначення антигенів COVID-19, маски, рукавички, каністри з антисептиком та інші предмети, необхідні для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

лікаріГригорій Діденко подякував медпрацівникам за сумлінну працю в умовах пандемії та з нагоди Дня Соборності України вручив почесні грамоти Одеської обласної ради лікарям Костянтину Дороганю та Наталі Левіцькій, медсестрі Інні Мазурик.

«Відвідали реанімаційне відділення, палати, пологовий будинок. Все в гарному стані», – зазначив народний депутат Степан Чернявський.

Додамо, що про підтримку лікарні в селищі Іванівка домовляються Іванівська, Знам’янська, Коноплянська, Великобуялицька громади, які донедавна складали Іванівський район.

Нагадаємо, Іванівська громада була створена внаслідок об’єднання чотирьох сільських Баранівської, Білчанської, Бузинівської, Северинівської рад та Іванівської селищної ради. Таким чином до громади увійшли 18 сіл: Білка, Блонське, Жовте, Маслове, Черняхівське, Шеметове, Баранове, Малинівка, Причепівка, Сухомлинове, Бузинове, Баланини, Верхній Куяльник, Нижній Куяльник, Прохорове, Севернівка, Руська Слобідка, Адамівка та селище Іванівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *