У Білгород-Дністровському виділили 1,2 млн грн на медичне обладнання, ще стільки ж просять в ОТГ

На позачерговій сесії Білгород-Дністровської міської ради, депутати ухвалили рішення виділити з бюджету 1 мільйон 200 тисяч гривень на придбання необхідного устаткування в лікарню, у рамках заходів по недопущенню поширення коронавіруса.

19 березня на позачерговій сесії Білгород-Дністровської міської ради, розглянули єдине питання: про внесення змін до бюджету на 2020 рік, що передбачає поповнення резервного фонду на 250 тисяч гривень, а також придбання необхідного медичного устаткування для міської лікарні.

Так, за виділені з міської скарбниці гроші зможуть придбати однин апарат штучної вентиляції легенів, портативного апарату ШВЛ, поліфункціонального монітора пацієнта з неінвазивним виміром гемодинаміки, двох дозаторів лікувальних речовин, одного портативного електрокардіографа і дефибрілятора, а також – двох електровідсосів.

Крім того, влада Аккермана планує звернутися по допомогу до сусідніх громад.

Нами було підготовлено звернення в усі громади району – це Шабська ОТГ, Мологівська, Маразліївська і Старокозацька ОТГ, а також до райадміністрації і райради, у тому числі це територіальні одиниці Сергіївка і Затока, в яких ми просимо на умовах пайової участі виділити нам мільйон двісті на придбання один апарат ШВЛ, ще один переносний апарат ШВЛ, а також один монітор для стеження за станом хворого. Стільки ж ми сьогодні виділяємо з міського бюджету і за такою ж сумою звертаємося до усіх сусідніх громад, тому що наша міська лікарня визнана лікарнею, яка прийматиме і забезпечуватиме лікування людей у разі виявлення коронавіруса. Ми вже їм написали і повідомили, що жителів їх громад лікуватимуть у нас”, – підкреслив в.о.міського голови Віктор Грозов.

Також, за словами в.о. мера, розглядається можливість купівлі медичних масок для працівників лікарні і поліції. Стосовно ж мешканців міста, то забезпечити 60 тисяч людей масками, влада не в змозі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *