Делегація Болграда відвідала болгарське місто-побратим Каспичан

30 і 31 травня делегація Болградської міськради з дружнім візитом відвідала місто-побратим Каспичан, що є центром громади «Каспичан» в Республіці Болгарія.

Про це повідомили на офіційному сайті Болградської міської ради.

Причиною зарубіжної поїздки стало офіційне запрошення громади «Каспичан» в особі очільниці міста Мілени Нєдев відвідати святкові заходи, присвячені відзначенню знаменних ювілейних дат: 40-річчя дня заснування громади «Каспичан» і 55-річчя міста.

У рамках святкових культурних заходів Болградський міський голова Сергій Димитрієв привітав болгарських друзів з ювілейними датами, побажав талановитим, щедрим і працьовитим жителям громади стабільного майбутнього і процвітання, висловив надію на подальшу тісну співпрацю братських болгарських народів Республіки Болгарії і болгарців України.

Виступ на святковому концерті хореографічного ансамблю «Б’лгарія» став яскравим підтвердженням розвитку національної культури та збереження історичної спадщини болгарського народу. Завершенням святкової програми стало традиційне загальноміське хоро на центральній площі міста.

Під час візиту болградська делегація відвідала визначні місця міста Каспичан, національний історико – археологічний заповідник «Плиска», музейний культурно-історичний комплекс «Стара Плиска», на території якого облаштований дворик Кирилиці, музей слов’янської писемності і Алею Письменників. Яскраві враження залишив у пам’яті гостей феномен скельного рельєфу «Мадарський вершник» і відвідування історичного заповідника.

На офіційній зустрічі з Кметя міста Каспичан Міленою Нєдев члени делегації обговорили шляхи подальшої співпраці між містами – побратимами в рамках організації і проведення спільних культурно-мистецьких та спортивних заходів. На завершення візиту Сергій Димитрієв від імені жителів міста запросив болгарських друзів відвідати Болград у дні святкування Дня міста.

2 thoughts on “Делегація Болграда відвідала болгарське місто-побратим Каспичан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *