В Одеській області з початку року усиновлено понад 60 дітей

63 дитини були усиновлені в Одеській області в 2019 році, – про ці цифри станом на 1 травня, повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.
При цьому наголошується, що протягом трьох років регіон демонструє кращі показники в Україні за кількістю усиновлених дітей.
Найбільше число потенційних батьків – кандидатів на усиновлення – проживають в містах Одеса та Чорноморськ, а також в Овідіопольському, Лиманському і Саратському районах.
Однією з основних завдань, що стоять перед службами у справах дітей Одеської області, є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Пріоритетною формою влаштування є усиновлення. Це найбільш прийнятна форма, при якій дитина приймається в сім’ю усиновителів на правах рідної “, – зазначив під час наради в ОДА начальник служби у справах дітей Одеської ОДА Володимир Самборський
Під час наради заступник голови обладміністрації Сергій Колебошин також підняв питання забезпечення житлом дітей-сиріт та зазначив, що, в першу чергу, необхідно переглянути місцеві програми з придбання житла, так як основні кошти на ці цілі виділяються з місцевих бюджетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *