Неврожайний рік: Ренійський район визнали зоною стихійного лиха

У Ренійській РДА 19 травня відбулося позачергове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Основною темою зустрічі стала надзвичайна ситуація, спровокована на території району посухою. Члени комісії визнали події, які привели до масової загибелі посівів на території району, надзвичайною ситуацією і визначили зону надзвичайної ситуації по всій території Ренійського району.

Про це йдеться на офіційному сайті Ренійської РДА.

Так, учасники засідання підвели підсумки оцінки збитку, заподіяного аграрному сектору району посухою 2019-2020 років. Згідно з актами обстеження загиблих і пошкоджених посівів, які надійшли до райдержадміністрації, на території району від посухи постраждало 36 господарств.

Загальна площа полів, на яких загинув урожай, перевищує 10 тисяч гектарів.

Районна комісія з ТЕБ та ЧС визнала екстремальні погодні умови, що склалися в осінньо-зимовий період 2019 року і навесні 2020 року, надзвичайною ситуацією. Зоною надвичайної ситуації визнали вся територія Ренійського району.

Документи, які підтверджують масштаби збитків місцевих сільгосппідприємств і фермерів, вже спрямували в Одеську ОДА для прийняття подальших рішень, спрямованих на надання державної допомоги постраждалим від посухи фермерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *