На заходи проти коронавірусу бюджет Одеси за місяць витратив 41 млн гривень

Муніципалітет Одеси звітує про кошти, додатково виділені з міської скарбниці під час карантину. Протягом останнього місяця, з 20 березня по 21 квітня 2020 року, Одеська міська рада “витратилась” на боротьбу з поширенням короновірусної інфекції на 41 млн 281 тис гривень. 

Про це свідчать цифри презентації, оприлюдненої на офіційному сайті Одеської міськради.

Серед капітальних витрат – закупівля нових апаратів ШВЛ, тест-систем, дезинфікуючі засоби, муніципальні надбавки лікарям та багато іншого. Частину цих коштів, близько 9 млн гривень, або  23,5%, складають гроші благодійників.

Серед останнього поповнення – 24 нових монітори пацієнта Q5, які отримали міські лікарні Одеси, що є опорними для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

“Монітор пацієнта призначений для забезпечення постійного контролю параметрів життєдіяльності та дозволяє медикам вчасно виявляти і коригувати найменші порушення в стані здоров’я пацієнта. Це обладнання значно полегшує спостереження за хворими, які перебувають у палаті інтенсивної терапії або реанімації”, – йдеться в повідомленні міськради.

Нові монітори пацієнта розподілені у міські стаціонари, серед яких: міська клінічна інфекційна лікарня, міські клінічні лікарні №10 та №11, а також міський пологовий будинок №2, який є базою для госпіталізації всіх вагітних і породіль з респіраторними інфекціями.

Для медпрацівників проведено навчання з використання нової апаратури.

Наразі в міських медзакладах Одеси є в наявності понад 100 моніторів пацієнта, які можуть використовуватися при лікуванні хворих з COVID-19, повідомили в муніципалітеті.

А про повні цифри фінансування протикоронавірусних заходів можа дізнатися з наступних слайдів.

P.S. І не кажіть потім, що в лікарнях Одеси нема масок, респіраторів чи одноразових рукавичок!

 

презентація

презентація

презентація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *