Мер Южного закликав містян на Великдень дотриматись карантину

Южненський міський голова Володимир НОВАЦЬКИЙ через ризики, пов’язані з розповсюдженням коронавірусної інфекції на території міста, закликав жителів залишитись вдома на Великодні свята. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

З цим святом пов’язано багато обрядів, які передбачають велике скупчення людей.
Окрім того, багато українців планують повертатися чи повертаються з-за кордону на святкові і поминальні дні. Це може спровокувати спалах епідемії (нагадаю, що на сьогодні в Южному немає жодного нового виявленого випадку захворюваності на коронавірус. Двоє людей, які захворіли раніше, знаходятся в Одеській інфекційній лікарні, чекають результатів повторних тестів і готуються на виписку, підозра у працівника порту не підтвердилася).Тому закликаю вас суворо дотримуватися карантинних норм і на час святкування Великодня та відзначення поминальних днів”, – повідомив пан Новацький.

Мер міста закликав южненців з розумінням поставитись до карантинних обмежень і не наражати себе на небезпеку. А також пояснив, що у зв’язку з обмеженням відвідування храмів на період карантину, пасхальні вироби будуть освячувати в місцях їх виготовлення і продажу.

Самотнім літнім людям, які зараз перебувають під опікою Територіального центру соціального обслуговування громадян, освячені паски принесуть додому соціальні працівники. Також нагадую, що синод Православної церкви України прийняв рішення про перенесення поминальних днів у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні, на Троїцьку батьківську поминальну суботу – 6 червня 2020 року”, – зазачив очільник Южного.

Нагадаємо, напередодні у місті Южному були виявлені інфіковані на Covid-19, серед яких і депутат міської ради. Також на території міста діє обсервація, в якій перебувають українці, що повернулися з-за кордону.

Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується після Великодніх свят.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *