Двоє ушпиталених: у Старокозацькій ОТГ посилили заходи з протидії коронавірусу

Відучора на в’їзді до села Старокозаче працює КПП. Співробітники районної лікарні спільно з поліцейськими проводять температурний скринінг громадян. Крім того, керівництвом сільської ради були прийнятий додатковий комплекс підготовчих заходів для протидії епідемії, яка дісталася і сюди. Захворювання, викликане вірусною інфекцією COVID-19, підтвердили у двох мешканок села Старокозаче.

Старокозаче Як повідомила “Думська”, базова для пацієнтів з коронавірусом лікарня у м. Чорноморськ відмовилася прийняти двох хворих COVID – 19. За словами джерела в обласній прокуратурі, правоохоронці почали перевірку цього факту.

За попередньою інформацією, так розпорядився мер міста Валерій Хмельнюк. Отримавши відмову, карета поїхала в Одесу і передала хворих співробітникам обласного клінічного медцентра“, – заявив співрозмовник.

Тим часом на території Старокозацької ОТГ звітують про масштабні заходи з протидії коронавірусу. Так, протягом останніх 4 місяців, за кошти громади було придбано понад 30 найменувань нового обладнання для Старокозацької районної лікарні на суму близько 1 мільйона гривень. Якісне оснащення дозволило лікарні пройти сертифікацію.

Про це йдеться на офіційній сторінці Старокозацької ОТГ у Фейсбук.Старокозаче

Крім того, на сьогодні в Старокозацькій райлікарні знаходиться 2 апарати ШВЛ. Один з яких в прекрасному стані, другий відремонтований та знаходиться в доброму робочому стані. Ще один (третій) апарат ШВЛ, закуплений за кошти Старокозацької громади (вартість нового апарату складає 385 тисяч гривень), та буде доставлений в найближчі дні. Апарати ШВЛ постійно використовуються в роботі, зокрема 10.04 та 11.04 застосовувався при проведенні операції в хірургічному відділенні, досвід роботи з ними є.

Також за кошти громади було закуплено 13 комплектів надійних, багаторазових захисних костюмів, які знаходяться та  за необхідності використовуються працівниками Старокозацької лікарні. Ще додатково виділено кошти, на закупівлю 10 спецкостюмів, респіраторів та захисних рукавиць.

За період з початку карантину, Старокозацькою громадою було передано Старокозацькій лікарні 2000 захисних масок. На заклади первинної ланки медицини (ФАП та поліклінічне відділення), передано 400 захисних масок. 1500 захисних масок, було передано одиноким пенсіонерам старше 60 років на території громади. 900 штук захисних масок передано підрозділу прикордонних військ України, які розташовані в Старокозачому. 300 штук передано співробітникам сільради та комунальних установ, що продовжують функціювати під час карантину”, – йдеться в повідомленні.

Старокозаче Так як на момент запровадження карантину забезпечення лікарні було практично відсутнє, з бюджету Старокозацької громади надали субвенцію районній лікарні на закупівлю запасу медикаментів. Також медичному закладу передали концентрований  дезинфікуючий засіб, з розрахунку на 3 тони розчину, для обробки будівель та приміщень.

Чекають у Старокозацькій лікарні і тест-систем, від міністерства охорони здоров’я України. Бо на момент захворювання на коронавірус мешканців села Старокозаче (11 квітня), тест-системи в місцевій лікарні були відсутні.

Найголовніше, – повідомляє місцева влада, що стан здоров’я ушпиталених мешканок села, в яких раніше було виявлено інфекцію COVID19, – добрий.

Старокозацька сільська рада бажає їм найшвидшого одужання та готова надати потрібну допомогу“, – зазначають в ОТГ.

Місцева влада просить мешканців з розумінням віднестися до тимчасових незручностей, і дотримуватись режиму карантину.

ФОТО – Старокозацька ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *