У Кілійській ОТГ підвищили ціни на воду через заборговану зарплатню комунальників

Комунальне підприємство, водоканал “Світло» райцентру Кілія в Одеської області завершує 2019 рік зі збитком в 1 млн грн., а тому підвищує ціни на свої послуги.

Як передає видання «Бессарабія Inform», в останній раз тариф цього КП змінювався минулої осені, – відтоді серйозно подорожчала електроенергія і хлор. Доповідаючи на засіданні Кілійського міськвиконкому, директор «Світла» Дмитро Калачов зазначив, що в даний час підприємство накопичило заборгованість із зарплати своїм співробітникам в розмірі 600 тис. грн. За словами комунальника, встановлений на рівні 14,65 грн. тариф давно не покриває всіх витрат, через що ситуація в водоканалі постійно погіршується.

«Аргументуючи необхідність підвищення цін на воду, члени виконкому згадали ситуацію в сусідньому Вилковому, де через відмову влади піднімати тариф місцеве КП перевело місто на погодинну подачу води. Тепер вилківчани змушені миритися з тим, що вода в їх кранах буде з’являтися тільки два рази в день. З огляду на сусідський досвід, в Кілії вирішили: нехай вода подорожчає, але вона буде постійно. Тим більше, що паузи у водопостачанні можуть привести до додаткових поломок системи», – зазначає видання.

Не погодився міськвиконком і встановлювати запропоновану «Світлом» ціну в 20 грн. за кубометр, і вирішив, що з січня 2020 року послуги водопостачання для населення зростуть з 14,65 до 18,1 грн., а водовідведення (каналізація) буде коштувати 17,16 замість 14,54 грн. Юридичні ж особи міста платитимуть 23,1 грн. за воду і 21,7 за послуги каналізації.

«Ми не допустимо необгрунтованого зростання тарифу, але наша політика наступна: тариф повинен покривати прямі витрати на водопостачання – зарплату співробітників, електроенергію, від якої працюють насоси, а також видатковий матеріал. Що стосується капіталовкладень, ми будемо вишукувати кошти в бюджеті, хоча в 2020 році він дуже складний», – прокоментував ситуацію мер Кілії Павло Бойченко.

Додамо, що за підвищення тарифів члени виконкому проголосували одноголосно.

Авторка – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *