Балта під водою: через стихію у місті затопило будинки й вулиці. ФОТО

Внаслідок погіршення погодних умов на Одещині затопило містечко Балта. В результаті рясного дощу з градом десятки будинків і вулиць міста опинилися підтопленими. Як повідомили в прес-службі міської ради, за лічені години в райцентрі випала місячна норма опадів, є випадки затоплення будинків.

Рух на дорогах обласного та державного значення в районі ускладнено, місцями неможливо проїхати через мул та сміття. Подекуди дерева, ще не витримали напору негоди, проломили дахи будинків.

«Ще вночі ми зібрали штаб з надзвичайних ситуацій. І як тільки припинився дощ, на вулицях почала працювати техніка, – повідомив глава Балтської об’єднаної територіальної громади Сергій Мазур. – Роботи тривали весь день. Розчищаються від сміття і мулу вулиці і вулички, відкачується вода з найбільш затоплених місць і приватних будинків … В селах своєю технікою допомагають фермери. Але головне, що обійшлося без постраждалих і відновлюється звичайний, робочий ритм життя громади».

Керівництво міста звернулося до обласних служб з проханням надати допомогу в розчищенні доріг державного та обласного значення.

Як повідомлялося, рясна злива накрила Балту увечері 3 червня. Дороги місцями поволі перетворювалися на справжнісінькі озера. Чималих проблем завдала негода і житловим будинкам та садибам, що розташовані в низовинах міста – затоплені домівки, подвір’я, забруднені криниці, городи вщент замулені багном.

балта

ФОТО зі сторінки Сергія Мазура, голови Балтської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *