Коли військкомат – як помста: в Одесі колишня дружина замовила… викрадення чоловіка

Днями в соцмережах з’явилося обурливе відео, зняте у житловому масиві «Райдужний», що під Одесою. Свідки зафіксували, як чоловіки у військовій формі хапають перехожого та заштовхують його в автомобіль швидкої допомоги. Врятувала бранця жінка, яка просто стрибнула в автівку на ходу. На останніх кадрах обох відпускають, і швидка їде далі.

Відео прокоментували у Силах оборони півдня України.

«За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, висвітлених в соцмережах 21.12.2023. На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами.

Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, «налякати мобілізацією» свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна.

Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у «залякуванні громадянина мобілізацією», що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту.

Наразі службове розслідування триває, встановлюється ступень вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов’язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення.

Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням».

Як одразу зазначили уважні жителі,  які фіксували інцидент на відео, на автомобілі нібито “військкомівських” викрадачів вони розпізнали символіку Червоного Хреста і наклейку організації UUF — United Ukraine Fellowship , яка займається закупівлею реанімобілів для госпіталів прифронтової зони.

У самій організації стверджують, що не передавали жодного автомобіля центрам комплектації — виключно бойовим підрозділам та медичним установам. У UUF заявили, що «глибоко стривожені» тим, що машину швидкої допомоги, яку благодійники передали, щоб рятувати поранених військовослужбовців, використовують працівники одеського військкомату для вилову призовників.

Додамо також, що майже одразу після розповсюдження відео користувачі соцмереж писали, що викрадення чоловіка було організовано його колишньою дружиною.

А рятівницею, яка намагалась визволити чоловіка з рук липових “військових”, була жінка, з якою він живе зараз.

One thought on “Коли військкомат – як помста: в Одесі колишня дружина замовила… викрадення чоловіка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *