Батареї є, опалення немає: чому не діє спортзал у Холодній Балці? ВІДЕО

Після ремонту, зробленого ще у 2021 році, у спортивній залі села Холодна Балка, що у Нерубайській громаді на Одещині, досі ніхто не займається. Три роки поспіль там зимно, дітей неможливо завести. Тож гроші платників податків, вкладені в ремонт, так і не принесли користі громадянам. 
Про ситуацію розповіла СИЛА ГРОМАД.
Батареї є, опалення немає – у селі Холодна Балка під Одесою, холодно. А все тому, що підрядна організація, яка виконала ремонтні роботи у спортивному об’єкті, навела красу лиш зовнішньо. А про внутрішню, так би мовити, – забула. Яскраво пофарбовані стіни приховують чимало сюпризів: штукатурка обсипається, підлога в одному місці прогнила, а в самому приміщенні всього 3 градуси тепла (зафіксовано на 12 березня 2024 року).
За роз’ясненнями ми звернулись до керівника Нерубайської громади. Олег Мишаглі поділився світлинами будівлі, яка дісталась громаді від попередніх власників – винзаводу, який вже понад 10 років не працює.
Пояснює: у захаращеній залі не було ні даху ні стін, всюди пліснява. Тож місцева влада звернулась по допомогу до області. Звідти надали кошти, та  їх не вистачило на повну реконструкцію. Голова обіцяє добудувати котельню, аби вже наступного навчального року діти займались в теплі та комфорті.
Тим часом місцеві активісти стверджують: у неякісних роботах винні недобросовісні підрядники. Адже ще у 2021 році, коли Нерубайська громада тільки утворилася, Одеська обласна рада виділила на її інфраструктуру 15 мільйонів гривень, але… зі “своїм” підрядником. Компанія, яка ремонтувала кілька об’єктів на території громади, всюди лишала по собі масу незадоволених відгуків, розповідає місцева активістка Ірина Коновал.
Депутати сільської ради наполягають: ремонтні роботи не тільки виконані неякісно, а щоб потрапити всередину зали, діти ще й мають обходити будівлю з чорного входу. Бо компанія, яка окупувала територію по сусідству, не дає пройти до комплексу дітям, перегородивши вхід з вулиці.
Більше –  у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна, режисерка – Зоя Бродська

One thought on “Батареї є, опалення немає: чому не діє спортзал у Холодній Балці? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *