Гарячі вибори: під Одесою знайшли «чорний нал» для підкупу виборців

В одному з відділень «Приватбанку» в Одеській області СБУ спільно з правоохоронцями виявили «чорну» касу в розмірі 1 млн 300 тисяч гривень для підкупу виборців. Про це повідомила прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

«Чорна» каса перебувала і функціонувала в режимному приміщенні одного з відділень «Приватбанку» в місті Подільськ, а саме в службовому кабінеті керівника зазначеного відділення, який з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку, ще задовго до переведення банківської установи в статус державної», – зазначила вона.

Також, розповіла Сарган, встановлено, куди повинні були піти виявлені засоби, та на користь якої з політичних сил. Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського. 

«Незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 млн 300 тис. грн в якості майбутньої винагороди за протизаконні дії підконтрольним членам комісій та спостерігачам», – підкреслила вона.

Під час обшуків правоохоронці також виявили списки з особистими даними виборців та їх можливим ставленням до кандидатів на виборах і записки з розподілом грошей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *