Аккерманці вже менше хворіють на грип на ГРВІ

Порівняно з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 12,5%.Загалом зниження хворих відбулось за рахунок дитячого населення, однак захворюваність серед дорослих дещо збільшилась.

Про це повідомили в відокремленому підрозділі «Білгород-Дністровський міськрайонний відділ лабораторних досліджень».

«На останньому тижні загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ в місті, у порівнянні з попереднім, знизився на 12,5% за рахунок дитячого населення, де зниження на 24,6%. Проте серед дорослих відзначається збільшення на 25,3%. Показник захворюваності склав 357 не вище епідпорогу (567). Питома вага дітей знизилась на 24,6%, порівняно з попереднім тижнем. Проте вони продовжують складати основну частину тих, що захворіли (65,3% проти 75,7% на попередньому тижні). Зниження захворюваності спостерігається у всіх вікових групах дітей: 0-4 роки – на 22,1%, 5-14 років – на 22,6%, 15-17 років – на 43,8%. Показник госпіталізації хворих зменшився. До стаціонарів госпіталізовано 10 хворих проти 16 на попередньому тижні, що складає 2,8% від загальної кількості захворілих, у т. ч. діти – 8 (80%)», – повідомили в центрі.

Також спеціалісти центру констатують зниження захворюваності на грип та ГРВІ у Білгород-Дністровському районі. Кількість хворих скоротилась і серед дітей, і серед дорослих.

«Показник госпіталізації хворих зменшився. До стаціонарів госпіталізовано 8 хворих проти 7 на попередньому тижні, що складає 2,5% від загальної кількості захворілих, у т. ч. діти – 4 (50%)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, впродовж кінця 2018 — початку 2019 року епідпоріг на території міста Білгород-Дністровський залишався в межах допустимої норми.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *