Станцію “екстренки” в Маяках підсилять ще однією бригадою. ВІДЕО

Новостворену Маяківську станцію екстреної медичної допомоги на Одещині планують розширити та підсилити ще однією бригадою фельдшерів. Про це стало відомо під час робочого візиту голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та заступника голови Олександра Харлова на Маяківську станцію ЕМД, повідомили в Одеському центрі екстреної меддопомоги.

Олег Кіпер познайомився з роботою новоствореної Маяківської станції, що розташована на стратегічній трасі «Одеса-Рені», поспілкувався з колективом. Генеральна директорка Центру ЕМД та МК Одеської області Світлана Ізосімова розповіла про плани щодо розширення станції.

Так, наразі тут додається ще одна бригада — медицини катастроф, яка посилить структурний підрозділ на випадок ДТП та надзвичайних ситуацій, пов’язаних із воєнним станом.

Для цих потреб на станцію передали сучасний реанімобіль класу С, повністю оснащений всім необхідним обладнанням.

Цей автомобіль Центр отримав в межах ініціативи UNITED24 від американського астронавта Скотта Келлі.

Маяківську станцію екстреної меддопомоги на Одещині підсилять ще однією бригадою

Завідувач Маяківської станції Едуард Кіка розповів докладніше про особливості роботи станції поблизу траси, озвучив дані щодо викликів, кількості населення, показав гостям новий реанімобіль та приміщення станції. Світлана Ізосімова подякувала голові ОВА за всебічну підтримку екстренки та відзначила важливість програми «Здоров’я Одещини», в яку були закладені кошти на закупівлю робочої форми для співробітників Центру екстреної медичної допомоги, у тому числі для водіїв.

Також вона висловила подяку голові Маяківської громади Віктору Дяченку, який приділяє багато уваги розвитку місцевої екстренки. Так, за підтримки громади значно покращилися побутові умови працівників станції, а саме зараз будується центр безпеки.

Крім того, завдяки тісній співпраці з керівництвом громади планується розгортання напрямку екстреної медичної допомоги на воді, адже до війни річка Дністер була улюбленим місцем відпочивальників та рибалок, тож тут траплялося чимало ситуацій, що потребували екстреної медичної допомоги.
Олег Кіпер зазначив, що екстрена медична допомога, як і всі безоплатні послуги, що входять до Програми медичних гарантій, є пріоритетом для області, і пообіцяв свою подальшу всебічну підтримку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *