Кір: в полоні епідемії вже 86 дітей

У селі Шевченкове Кілійської об’єднаної територіальної громади Одеської області зростає кількість захорювань дітей на кір, хоч на території ОТГ запроваджено карантин.

Про це повідомив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

Станом на 29 січня на території об’єднаної громади зафіксовано 86 випадків захворювань дітей на кір, в тому числі 4 захворювання у місті Кілія”, – зазначив Бойченко.

Голова міської ОТГ нагадав, що через спалах кору продовжено карантин у місцевих навчально-виховних закладах до 6 лютого.

Очільник громади підтвердив, що багато захворювань в одній з протестантських релігійних громад, але зауважив, що “батьки відмовляються від щеплень через світоглядні переконання, а не релігійні”.

Між тим, у департаменті охорони здоров’я та катостроф Одеської облдержадміністрації пов’язують спалах кору в селі Шевченкове з відмовою багатьох батьків дітей від профілактичних щеплень як через їхні світоглядні, так і релігійні переконання. На кінець січня у цьому населеному пункті вакциновано понад 130 осіб – вихователів, вчителів та інших жителів.

Як повідомлялося, спалах кору в Кілійській громаді було підтверджено 21 січня. Медики діагностували кір у 48 дітей в селі Шевченкове, пізніше в ОТГ запровадили карантин.

В цілому, від початку 2019 року в Україні перехворіли кором 8,5 тисяч людей, п”ятеро померли від ускладнень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *