“Підемо митися під міську раду”: жителі Білгород-Дністровська у спеку лишилися без води

Жителі міста обласного значення Білгород-Дністровського, що на Одещині, потерпають від відсутності пиної води у своїх домівках. Через відключення світла міський водоканал не може дати достатньо води у цілі мікрорайони міста. У деяких помешканнях жителі отримують воду по 2 години… на добу.

Про це розповіла депутатка Білгород-Дністровської міської ради Оксана Соколенко. Вона відзначила реакцію численних акерманців під виступом керівника КП “Водоканал” Максима Мазуренка, який виступив з поясненням, чому в місті склалась критична ситуація з водопостачанням.

За словами Оксани Соколенко, найбільше страждають жителі будинків у північній частині міста: підприємство не качає воду, бо не має необхідних потужностей: працює тільки південний підйом за рахунок встановлених сонячних панелей. Вся інша інфраструктура міста зневоднена у ці спекотні дні.

“І, за це ми маємо дякувати роботі Департаменту Економіки міста та Криштопову АІ, бо перші написали цей грант, подали і виграли; другий не зважаючи на небажання та супротив Максима (Мазуренка, началька “Водоканалу” – Авт.) практично змусив його долучитись до цього питання, бо без включення в роботу «Водоканалу», грант міг би бути не реалізованим! І, на південному підйомі сьогодні теж не було би води! А як був проти Максим Борисич! Кричав, що не має сенсу встановлювати сонячні панелі. Так от, Максим Борисич, відповідаю вам на ваше звернення в ФБ мені: «Кожен має займати своє місце. Керівник «Водоканалу» нажаль не ваше. Вам не вистачає не тільки профільної освіти, вам ще не вистачає стратегічного, далекоглядного мислення! Нажаль, із-за цього страждають мешканці міста, які в таку спеку залишились без води!”, – розповіла про ситуацію пані Оксана.

Жителі Білгород-Дністровська, що залишились без води, залишають безліч обурених коментарів під публікацією керівника “Водоканалу” пана Мазуренка. Розповідають: міська влада навіть не запропонувала своїм мешканцям альтернативи: набрати в колодязях чи бюветах ніде, воду під час довготривалих відключень ніхто не розвозить. Зате, кажуть, міські урядники щомісяця нараховують пану Мазуренку зарплатні близько 90 тисяч гривень, з урахуванням премій.

А де ж генератори, які отримала громада від спонсорів, і на яких піарилась наша міська влада? Нічого немає для людей. Зате “цитадель”, наша міська рада, має воду цілодобово, та ще й газони біля себе поливають! А нам сьогодні дали воду всього-на-всього 2 години за добу, люди в шоці! Може, влада наша хоче, щоб люди підуть митися під міську раду?!”, – розповіла СИЛІ ГРОМАД місцева жителька Інга Величко.

Крім того, відсутність води у домівках людей призводить до погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, адже проблеми виникають з найпростішими побутовими умовами: такими як миття рук, прибирання чи змив каналізації.

А тому такі тривалі відключення від водопостачання, та ще й у таку спеку, можуть призвести до розповсюдження кишкових, вірусних та інфекційних хвророб.

коментар Білгород-ДністровськийБілгород-Дністровський

2 thoughts on ““Підемо митися під міську раду”: жителі Білгород-Дністровська у спеку лишилися без води

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *