Під час теракту в Одесі загинула 74-річна лікарка: два місяці як повернулась додому. ВІДЕО

Серед загиблих внаслідок влучання російського дрона у 9-поверхівку у спальному районі Одеси — 74-річна лікарка-педіатриня Анна Чебан. Жінка пропрацювала в дитячій поліклініці понад 40 років. Спогадами про загиблу поділились її колеги.

Анна Чебан була лікаркою-педіатринею Дитячої міської поліклініки № 2. У 77 році вона закінчила Одеський медичний інститут, факультет педіатрії.

За словами директорки закладу Катерини Патраманської, жінка пропрацювала тут 43 роки й виростила не одне покоління дітей.

Пройшла інтернатуру і прийшла до нас на роботу. І от на одному місці працювала стільки років. Вона виростила не одне покоління. Батьки її знали. Батьки її цінували. Батьки нею гордилися, бо гордилися ми таким лікарем, яка ніколи не зраджувала професії лікаря-педіатра. Вона дуже складна. Вона мала гарну сім’ю. Мала чоловіка, який працював в наші поліклініці лікарем-хірургом”, — розповіла Катерина Патраманська.

"Виростила не одне покоління": історія педіатрині, яка загинула внаслідок удару по Одесі 2 березня
Меморіал загиблій Анні Чебан. Фото: Суспільне Одеса

Анні Чебан було 74 роки. Колеги кажуть, жінка була дуже активна і з легкістю опанувала комп’ютером та працювала в електронній системі.

З пані Анною я пропрацювала всі 39 років, доки працюю я. Але вона працювала ще до мене. Разом з батьками, які їй дуже довіряли, вона підняла на ноги і виховала не одне покоління дітей. При тому, утримуючи дуже високу планку свого професіоналізму. Як лікаря-педіатра, так і людини. Вона була дуже позитивна людина. Завжди посміхалася. І навіть в негативі знаходила позитив”, — згадує завідувачка амбулаторії Дитячої поліклініки №2 Людмила Касап.

Директорка поліклініки додала, що Анна Чебан два місяці як повернулась в Україну. На початку повномасштабного вторгнення вона поїхала до доньки за кордон, але сумувала за Батьківщиною і рідним містом.

“Коли ти людину бачиш, знаєш стільки років, коли ти з нею працювала пліч-о-пліч — це важка утрата. Важка утрата для мого лікувального закладу. Важка утрата для медичної спільноти міста Одеса”, — додала Катерина Патраманська.

У жінки залишилася донька з онукою.

Джерело – Суспільне. Одеса

One thought on “Під час теракту в Одесі загинула 74-річна лікарка: два місяці як повернулась додому. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *