Нардепи Одещини задекларували чверть мільярда – ЦПР

Журналісти “Центру публічних розслідувань” проаналізували декларації народних депутатів України, яких обирали захищати інтереси жителів Одеської області й вирахували п’ятірку найбільш заощадливих обранців.

Всі гроші нардепів та їх родин, які зберігаються готівкою та на банківських рахунках у різній валюті, журналісти перерахували у гривнях за курсом Національного банку України станом на 31 грудня 2022 року – рік, за який звітували обранці.

Цікаво, що в родини Сергія Колебошина задекларовані 1 долар та 1 євро у банку, а готівкою цієї валюти в них взагалі немає. Також у  Соломії Бобровської та Юлії Діденко (дружини голови Одеської обласної ради) немає цієї валюти на банківських рахунках.

Найбільше збережень має родина Тетяни Плачкової, яка раніше була у забороненій проросійської політичній партії “Опозиційна платформа – За життя”, а зараз перебуває за кордоном та склала мандат — 83,2 мільйона гривень. Олексій Горовий, якого Плачкова вказала як особу, з якою спільно проживає та не перебуває у шлюбі, не довіряє банкам та зберігає переважно готівкою – понад 71 мільйон гривень.

На другому місці опинився Антон Кіссе 47,7 мільйона гривень. У 2022 році він задекларував у 2,9 рази менше готівки ніж у 2021.

Далі йде родина Олексія Гончаренка23,61 мільйона гривень. Так, дружина нардепа тримає “під подушкою” понад 20 мільйонів гривень.

В активах родини Анатолія Урбанського трішки менш за Гончаренка – 22,6 мільйона гривень. Готівкою він тримає лише 21 тисячу 600 гривень, а дружина взагалі її немає.

А от в нардепа Степана Чернявського 17,8 мільйона гривень. З них майже 4 мільйони — кошти, позичені третім особам.

Загалом у родин нардепів готівкою та на рахунках зберігається понад чверть мільярда гривень.

One thought on “Нардепи Одещини задекларували чверть мільярда – ЦПР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *