Ще одна церква на Одещині перейшла до ПЦУ: клірики московського патріархату проти. ВІДЕО

У неділю, 28 січня 2024 року, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці селища Олександрівка, яке минулого тижня разом із настоятелем та парафіянами перейшло під юрисдикцію Православної церкви України (ПЦУ), відбулося урочисте богослужіння, яке вперше у цьому храмі пройшло українською мовою. Село Олександрівка територіально відноситься до Чорноморської міської громади Одеської області.

Як розповіли в Одеській єпархії ПЦУ,  недільне богослужіння – Божественну Літургію св. Іоанна Золотоустого – звершив архієпископ Одеський та Балтський Афанасій на запрошення настоятеля храму протоієрея Михайла Харабари.

Керівнику єпархії послужили члени єпархіальної ради, священики Біляївського благочиння Одеського району та капелани.

«Після Божественної літургії Владика Афанасій виголосив проповідь на тему євангельського читання, де наголосив на необхідності завжди і за все дякувати Богові.
Архіпастир також привітав громаду Свято-Успенського приходу у лоні Православної Церкви України. У свою чергу настоятель парафії отець Михайло Харабара подякував Архієрею за святкове Богослужіння та попросив святительських молитов за парафіян храму та мешканців селища Олександрівка. Завершилося богослужіння статутним багатоліттям», – розповіли у єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, 23 січня 2024 року, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій прийняв настоятеля та уповноважених парафіян Свято-Успенського приходу селища Олександрівка Чорноморської громади, які заявили пр освоє бажання вийти зі складу московського патріархату і перейти до Помісної Православної Церкви України.

«На загальних зборах релігійна громада Свято-Успенського приходу селища Олександрівка м. Чорноморська ухвалила рішення про вихід з московського патріархату разом з настоятелем протоієреєм Михайлом Харабарою, який 32 роки очолює цю парафію, і пішла Томосу про автокефалію України», – повідомив у себе у Facebook речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.

Проте перехід до ПЦУ завершився бійкою: на Одещині храм із вірянами вийшов з УПЦ МП. Перша церква за другий рік повномасштабного вторгнення у Одеській області перейшла до ПЦУ. Проте серед священиків та парафіян були й незгодні. Після зборів секретарку громади побили по обличчю.

ВІДЕО – NV:

One thought on “Ще одна церква на Одещині перейшла до ПЦУ: клірики московського патріархату проти. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *