“До виборів – на посаді”: мер Южного спростував чутки про свою відставку

Міський голова Южного Володимир Новацький заявив, що не залишить свою посаду до наступних виборів. Про це пише видання YUZHNY.INFO.

Володимир Новацький розповів, що в місті і за його межами ширяться чутки нібито він має намір залишити свою посаду та покинути громаду. Секретар міськради, як припускає міський голова, 7 грудня в Одесі, разом з декількома депутатами, відвідали Одеську районну військову адміністрацію, де обговорювали його персону.

Володимир Новацький, зокрема, повідомив: “Губернатор в мене здивовано запитав: «Ви що залишаєте місто під час війни?”. Хочу заявити що до наступних виборів я свою посаду не залишу, а далі вже люди вирішуватимуть, хто буде міським головою. 15 років мене хотів звідси звільнити Морозов, тепер три роки мене женуть вже інші артисти, які вийшли на арену”.

Міський голова закликав своїх опонентів не займатися політикою, а вирішувати нагальні питання та проблеми громади.

Видання нагадує, що публічне протистояння між міським головою та низкою депутатів і секретаркою міськради Оксаною Воротніковою триває вже декілька місяців. Це можна спостерігати під час засідань виконкому та сесій.

Нагадаємо, що засідання Южненської територіальної виборчої комісії в Одеській області, яке відбувалося 1 грудня відвідала поліція, через сварки та заяву про порушення в роботі комісії.

Скандал в Южненській ТВК віник через те, що на засіданні комісії планували розглянути протоколи про відкликання зі складу міської ради чотирьох депутатів, повідомляє Yuzhny.info.

За даними видання, річ у тім, що депутатів у переліку мало б бути дев’ятеро, але п’ятеро не потрапили до переліку. Усі вони обиралися у міську раду, як представники заборонених наразі партій “Опозиційна платформа — За життя” та “Наші”.

Тож комісія планувала розглянути питання, щодо дострокового припинення повноважень:

  • Володимира Сівака
  • Світлани Дінул
  • Андрія Говіренка
  • Дениса Щамбури

Проте 11 листопада в місті збирали підписи про відкликання ще кількох: Олександра Гречкіна, Сергія Казака, Вадима Яблунівського, Олега Тростяна, та Валентини Дешко.

Саме їхніх прізвищ не виявилося в переліку на засіданні комісії.

Раніше повідомлялося, що мер Южного на Одещині змінив свою думку щодо перейменування міста.

Про це йдеться у документі за підписом Володимира Новацького, який оприлюднив проект “Деколонізація.Україна”.

Україні потрібна своя історія, свої цінності. Нам потрібне повне відновлення української історично-національної топоніміки. Робота в цьому напрямку не зупиняється”, – зазначив Новацький.

One thought on ““До виборів – на посаді”: мер Южного спростував чутки про свою відставку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *