Представники громад Одещини взяли участь в Муніципальному форумі в Києві

4-5 грудня 2023 року Асоціація міст України проводить у Києві XVІІ Український муніципальний форум «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України». Участь у Форумі взяли 11 представників громад Одеської області – голови міських, селищних та сільських рад, а також виконавча директорка Одеського РВ АМУ Тамара Астахова.
Український муніципальний форум традиційно є майданчиком для відкритих дискусій та вироблення спільної позиції представників місцевого самоврядування, державної влади та міжнародних партнерів. Традиційно він проходив влітку в Одесі, останній раз це відбулося напередодні повномасштабного вторгнення, 2021 року. Та вже цього разу представників місцевих влад з усіх куточків України зустрічали у Києві, у надійно захищеному від ворожих обстрілів приміщенні.

Одеська область

4 грудня 2023 року відбувся «День Діалогу», участь в якому взяли представники близько 400 громад, органів державної влади, міжнародних інституцій, європейських муніципалітетів, дипломатичних представництв, ЗМІ.

Одеську область цього року представляли мери міст Чорноморська, Южного, Подільська, Роздільної, Балти, Кілії, Доброслава, Любашівки, Біляївки, Татарбунарської та Великодальницької громад.
Голова Асоціації міст Віталій Кличко зазначив, що децентралізація, прозоре врядування та єдність є основою відновлення нашої держави.
«Сьогодні Збройні сили України героїчно борються на передовій, а ми з вами повинні бути такими ж сильними в тилу, забезпечуючи силу держави, силу війська. І немає жодного мера, жодної громади, які би не зробили все для підтримки Збройних сил України», – сказав Віталій Кличко.
Він нагадав, що 7 липня 2023 року, під час Конференції “Місцеве самоврядування – основа європейської інтеграії та відновлення України”, проведеної Асоціацією міст України,  її учасники зазначили про незмінність руху нашої країни до Європейського Союзу і дотримання європейських стандартів, що було і залишається ключовою вимогою ЄС.
«А вже 8 листопада Європейська Комісія в своєму звіті зазначила про готовність України до вступу до ЄС. І це, хочу підкреслити, є результатом нашої спільної роботи», – зазначив Голова Асоціації міст України.

Віталій Кличко подякував  міжнародним партнерам, муніципалітетам Європи за допомогу Україні та за підтримку реформи з децентралізації, демократії.

Модерувала відкриття «Дня Діалогу» Оксана Продан, Радниця Голови Асоціації міст України, яка наголосила, що наразі до складу Асоціації міст України входить уже 1042 територіальні громади.

У перший день форуму Асоціація міст України презентувала збірник кращих практик “Перемагаємо спільними зусиллями 2023” де представлені різні ініціативи громад, що наближають нашу Перемоги, до збірки увійшли і кращі практики Одеської області.

Кличкофорум
 Автор – Одеське РВ АМУ

One thought on “Представники громад Одещини взяли участь в Муніципальному форумі в Києві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *