На березі лиману: як в Овідіополі збудували новий причал? ВІДЕО

Водний маршрут через Дністровський лиман відкрили в Одеській області через розбомблений російськими військами міст у Затоці. Як місцева влада дбає про свій розвиток і про що мріє після війни – у відеоісторії від СИЛИ ГРОМАД, яка днями відвідала цю громаду.

Містечко на березі Дністровського лиману, Овідіополь – адміністративний центр територіальної громади в Одеському районі. Через цей населений пункт (колишній райцентр) віднедавна проклали новий маршрут, завдяки запуску водного транспорту. Влітку, з тутешнього з причалу курсував катер до Білгород-Дністровська і назад, виконуючи кілька рейсів за день. Пілотний проект стартував напередодні повномасштабної війни, а після того як російські війська розбомбили міст через Затоку став справжнім антикризовим рішенням. Адже більшість пасажирів, аби скоротити шлях до Акерману по трасі Одеса-Рені в об’їзд, користалися поїздкою до Овідіополя, а вже звідси перетинали лиман і опинялися вдома, на другому березі.

Проте стан об’єкту, а саме причалу, на який прибував потік людей, у багатьох викликав питання. Він був занедбаний багато років. Тому місцева влада, зробила все можливе, щоб змінити його обличчя, і зробити з цього місця візитівку містечка.

” Цей причал був занедбаний 30 років, його вже необхідно було роятувати. До нас приїжджали керівники області, керівники району, всі бачили цю плачевну ситуацію з причалом і я як селищний голова, вимушена була просити допомогу по питанню фінансування. І хочу висловити повагу, що мене не просто почули, нам допомогли”, – розповіла Лілія Савельєва, голова Овідіополя.

Підрядна організація впоралась із поставленим завданням на відмінно:  тепер в Овідіополі з’явився улюблений куточок відпочинку. Тут не лише укріпили й відремонтували пірс, а й встановили огорожу, урни для сміття, вуличні ліхтарі. Зараз тут чисто і красиво, а у вечірній і нічний час з’являється неймовірний краєвид на воду.  Місцеві рибалки та жителі вже оцінили гарні умови.

“Гарно дуже, ми задоволені! Ще б підремонтували, катер запустили було б добре.Що раніше, раніше було побито-розвалено, тепер зродили красиво. Ще щоб бар там зробили, було б ще краще, кави попити було б де”, розповів СИЛІ ГРОМАД місцевий житель Станіслав Кольський,

До речі, причал передали в комунальну власність у 2020 році, коли Овідіополь став центром нової громади. Голова громади Лідія Савельєва зізнається: давно має масштабні плани з відбудови великої території набережної, та їх на жаль, довелося відкласти через війну.

Детальніше про новий інфраструктурний об’єкт Овідіопольської громади – у ВІДЕО:

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “На березі лиману: як в Овідіополі збудували новий причал? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *