В Одесі відкрили представництво Європейської Асоціації місцевої демократії – ALDA

17 листопада в Одесі для підтримки реконструкції та розвитку місцевих громад Одеського району було відкрито місцеве представництво організації «Європейська асоціація місцевої демократії» – ALDA. Представництво відкрито у партнерстві з органами місцевого самоврядування України та країн-членів ЄС.

Про це повідомляє СИЛА ГРОМАД.

ALDAУчасть у заході взяли Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда, Оріано Оточан, президент ALDA, голова Одеської міської ради Геннадій Труханов, голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко, виконавчий директор Одеського РВ АМУ Тамара Астахова та представники громадських організацій Одещини, повідомляє СИЛА ГРОМАД.

Одеська районна рада стала першою радою в країні, що вступила в Європейську асоціацію місцевої демократії European Association for Local Democracy – ALDA. Тому цей рік став дуже показовим в розвитку нових інструментаріїв для поліпшення функціонування місцевого самоврядування та покращення регіональної політики. А участь органів місцевого самоврядування в об’єднаннях єврорегіонального та міжнародного співробітництва є ефективним інструментом обміну досвіду та доступу до європейських практик якісного та ефективного управління, повідомили організатори.

Барвіненко“Відкриття місцевого представництва міжнародної організації ALDA – великий показник результату нашого співробітництва з партнерами з ЄС та громадянським суспільством. Бо, по суті, ми створюємо хаб для впровадження європейських практик ефективного місцевого управління. Для мене особисто це дуже важлива подія, адже я завжди фокусувався на міжнародному співробітництві, і нещодавно отримав відповідну посаду. Тому, не дивно, що Одеська районна рада стала першою районною радою в країні, яка вступила в Європейську асоціацію місцевої демократії”, – сказав голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко.

Нова громадська організація LDA Одеси має на меті налагодження партнерства з однією з провідних міжнародних неурядових організацій місцевого самоврядування, а також з широкою мережею її членів для імплементації європейських практик і ефективного місцевого управління.

Одеса«Впевнений, Агенція місцевої демократії надасть можливість громадянам  активно брати участь у прийнятті рішень, які впливають на їхнє життя. Це буде сприяти зближенню влади та громад, покращить зв’язок та взаєморозуміння», – сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 

Метою діяльності LDA Одеси є реалізація спільних проектів в сфері залучення молоді до участі у місцевому самоврядуванні, сприяючи таким чином співробітництву між місцевою владою та громадянським суспільством, посилення ролі партисипативної демократії. Також обіцяють розвивати проекти, орієнтовані на інтеграцію переселенців, громадян, що вимушено покинули свої домівки через війну і мають надалі починати з нуля в абсолютно інших містах, громадах. Мета – “якомога швидше та продуктивніше просувати програми з адаптації та соціалізації ВПО”.

Одеса«Відкриття Агенції місцевої демократії в Одесі свідчить про сильну волю українського народу та місцевих діячів, а також про зобов’язання підтримувати демократичні цінності перед лицем жорстокої агресивної війни росії», – сказав президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи пан Марк Кулз. 

Як підкреслила Генеральний секретар ALDA пані Антонелла Вальморбіда, філіал LDA Odesa створюється як інструмент підтримки розвитку довгострокового співробітництва та реалізації проєктів співпраці між партнерами з України та ЄС.

«Все, що ми робимо ці місяці та роки, це для того, щоб підтримати європейські та демократичні прагнення. Ми віримо, також як і ви, у вашу Перемогу», – сказала пані Вальморбіда.

ОдесаЯк повідомили спікери, LDA Одеса також залучатиме гранди на проекти з підвищення освітніх стандартів населення, що є вкрай актуальним зараз, на шляху до вступу України до ЄС.

Одне з головних завдань організації – розвивати проєкти, спрямовані на участь в приийнятті рішень молоддю, створювати програми наставництва, організовувати воркшопи, семінари та конференції, а також співпрацювати з молодіжними організаціями, сприяння інклюзивній та мультикультурній освіті для побудови мирного та гармонійного суспільства.

Ще одним важливим завданням є збереження місцевої та регіональної ідентичності та культурної спадщини. Такі культурні проекти сприяють толерантності, повазі та злагоді між окремими людьми та громадами.

В організації переконані, що реалізація стійких проектів зменшить вплив військових дій, а соціальний і демократичний перехід має йти пліч-о-пліч з економічним переходом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *