Від контролю до оптимізації: чи доречно використовувати штучний інтелект в аграрному секторі?

Війна та пов’язані з нею виклики ставлять фермерів у складні умови й вимагають пошуку рішень для забезпечення стабільності та подальшого розвитку сільськогосподарських підприємств.

Українська Рада Бізнесу у співпраці з Help-Hilfe zur Selbsthilfe в Україні за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hift опитали 400 респондентів з усіх регіонів України, які вирощують зернові культури, овочі, ягоди, а також займаються садівництвом.

За результатами опитування:

  • 71% українських фермерів вважають стан свого бізнесу задовільним або навіть добрим;
  • 21% визнають його незадовільним;
  • 8% вважають ситуацію критичною.

Всупереч позитивному настрою більшості фермерів, є численні виклики щодо забезпечення стабільності свого бізнесу.

Розв’язання цих нагальних проблем іноді потребує нестандартних підходів. Наприклад, нові технології відеоспостереження й штучний інтелект (ШІ). Тим більше, що їх використання в аграрному секторі може бути дуже доречним і корисним.

Система відеоспостереження на фермі

Про ключові переваги використання  розповідають провідні спеціалісти технічного департаменту компанії GreenVision.

Нажаль, намагаючись розв’язувати ключові проблеми, які виникають в процесі виробництва, більшість власників ферм  занадто легковажно ставляться до питання безпеки.

Щобільше, вони зазвичай не усвідомлюють всіх можливостей, які надає встановлення камер відеоспостереження на фермі.

Система відеоспостереження на фермі може вирішувати цілий спектр додаткових завдань, забезпечуючи господарю багато користі з однієї інвестиції:

Захист майна та ресурсів. Камери відеоспостереження допомагають уникнути крадіжок та злочинів на фермі, зберігаючи цінне обладнання, запаси та інше майно в безпеці.

Контроль над технікою та автоматизованими системами. Встановлені камери можуть відслідковувати роботу сільськогосподарської техніки та систем автоматизації, надаючи можливість оперативно реагувати на випадки поломок чи неправильної роботи. Наприклад, функція виявлення руху транспорту допомагає автоматизувати облік пересувань матеріальних ресурсів та готової продукції.

Безпека працівників. Відеоспостереження допомагає убезпечити працівників на фермі, вчасно реагуючи на можливі аварії, зловмисні дії та інші небезпечні ситуації.

Контроль здоров’я та поведінки тварин. Камери можуть виявляти ознаки захворювань чи стресу у тварин, що допомагає оперативно вживати заходів для їхнього захисту та лікування. Також, за допомогою камер можна стежити за тваринами, які народили чи мають народжувати.

Забезпечення якості виробництва. Спостереження за процесами виробництва допомагає забезпечити високу якість сільськогосподарської продукції та виконувати стандарти безпеки та якості.

Інвестування в систему відеоспостереження на фермі допомагає оптимізувати та підвищити загальну ефективність й безпеку аграрного бізнесу.

Про ключові переваги використання штучного інтелекту

Як обрати підрядника для встановлення відеоспостереження на фермі?

Досвід та кваліфікація. Переконайтеся, що підрядник має великий досвід у встановленні систем відеоспостереження, особливо в аграрному секторі. Питайте про його роботи в схожих проєктах та референції від попередніх клієнтів.

Ліцензії та сертифікати. Переконайтеся, що підрядник має всі необхідні ліцензії та сертифікації для виконання робіт в обраній області. Це важливо з точки зору законодавства та якості робіт.

Портфоліо проєктів. Попросіть підрядника представити своє портфоліо робіт, які він вже виконав. Переконайтеся, що ці проєкти подібні за розміром та складністю до вашого.

Якість обладнання. З’ясуйте, яке обладнання та технології підрядник планує використовувати. Важливо вибирати надійне та сучасне обладнання для відеоспостереження.

Строки виконання. Переконайтеся, що підрядник може дотримуватися обумовлених строків. Важливо, щоб встановлення системи відеоспостереження не заважало нормальному функціонуванню вашої ферми.

Сервісна підтримка. Спитайте про можливість сервісної підтримки та гарантійного обслуговування обладнання після встановлення.

Зустріньтеся з потенційним підрядником особисто, щоб обговорити ваші потреби та очікування та переконатися, що ви комфортно спілкуєтеся та розумієте один одного.

GreenVision – відеонагляд з українським інтелектом

Замовити виїзд фахівця до Вас на об’єкт для консультації можна за номером:  +38(067) 474-48-98

 

One thought on “Від контролю до оптимізації: чи доречно використовувати штучний інтелект в аграрному секторі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *