В Тарутиному звели нову амбулаторію всього за два місяці

В Тарутинській громаді завершено будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про це повідомила пресслужба Тарутинської селищної ради.

Нова амбулаторія знаходиться поблизу зі старою будівлею амбулаторії. В ній можуть одночасно працювати 10 лікарів.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв зазначив, що “роботи з будівництва сучасної модульної споруди проведені вчасно та якісно з дотриманням усіх норм”.

Сава Чернєв та керівник БФ «Маві Хіляль Україна» Бухран Дюльгер підписали договір зберігання, згідно з яким селищна рада зобов’язується вжити всіх необхідних заходів для забезпечення збереження майна об’єкта.

“Наступним етапом підготовки нової амбулаторії до відкриття буде її обладнання меблями, медичною та комп’ютерною технікою німецькою організацією з надання екстреної медичної допомоги «Action Medeor»” – зазначили в селищній раді.

Зазначимо, амбулаторію вдалося збудувати завдяки співпраці Тарутинської селищної ради та Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного півмісяця (IBC). У липні обидві сторони підписали меморандум про співпрацю, у серпні вде був закладений фундамент, а зараз будівля вже готова до облаштування.

Як повідомляла директорка КНП «Тарутинський ЦПМСД» Меланія Меланова, сьогодні майже 6 тисяч пацієнті обслуговуются у старій будівлі амбулаторії, яка не відповідає вимогам медичного закладу.

Вона була побудована ще у 1900 році, частина її приміщень перебувають в аварійному стані.

One thought on “В Тарутиному звели нову амбулаторію всього за два місяці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *