У Доброславі фестиваль

У Доброславі відбувся фестиваль “Пісні нескорених сердець”. ФОТО, ВІДЕО

Третій рік поспіль до Дня захисників України в Доброславській громаді на Одещині проходить патріотичний фестиваль “Пісні нескорених сердець”. Задуманий як молодіжний проєкт “Небайдужих”, він став однією з найбільш значущих подій громади, бо збирає разом захисників України, представників військових формувань, з якими нас пов’язує щира і давня дружба, волонтерів, родини загиблих героїв і тих, чиї рідні зараз на фронті, делегації з інших громад Одещини і, звичайно ж, виконавців патріотичних пісень.
реквіємПро це розповіла голова громади Людмила Прокопечко.
Розпочинається цей день традиційним реквіємом за загиблими героями, спільною молитвою та покладанням квітів до пам’ятних знаків загиблим Героям. Цього року  на мітингу начальник 4 відділу Одеського РТЦК та СП підполковник Олег Номеровський вручив родині загиблого героя Гайдарова Олега орден «За мужність» ІІІ ступеня, якого він був удостоєний посмертно.
Продовжився фестиваль у селі Трояндове. Тут відбувся ярмарок, де місцеві жителі збирали кошти для допомоги воїнам ЗСУ, виступив духовий оркестр, розмістили фотозони, чільне місце з-поміж яких посіла фігура генерала Валерія Залужного.
Усі, хто завітав на свято Захисників і Захисниць, змогли відвідати різні локації, почастуватись смаколиками трояндівських господинь і залишити частину своїх коштів для армії.
Фестиваль Головною подією фестивалю став концерт патріотичної пісні. Під час концерту зазвичай відбувається нагородження, вручаються дипломи, призи і подарунки, а ще тут завжди бувають приємні сюрпризи.
Про одни з них Людмила Прокопечко розповіла окремо, бо його місцева влада готувала декілька тижнів.
“Радилися з комбригом і з комбатом, обдумували, як тримати в секреті наш задум, хвилювалися, щоб ніщо не стало на заваді. І ось сьогодні все вийшло. Молодший сержант Желєзко Віталій Валентинович, боєць 4 стрілецького батальйону 28 бригади не був дома майже півроку. Не варто навіть говорити про те, як увесь цей час хвилювалися за нього найдорожчі люди – мама і дружина. Як щодня з нетерпінням чекали дзвінка. Як мріяли пошвидше обійняти. Разом з командирами і побратимами ми змогли влаштувати цю омріяну зустріч. Запросити на фестиваль маму і дружину Віталія, так щоб вони ні про що не здогадалися, був ще той квест . Потім потрібно було привезти його з-під Бахмуту (за це окреме спасибі комбату Сергій Ткачук і хлопцям) прямо в Трояндове до того, як туди приїдуть мама з дружиною, і головне – щоб до останньої хвилини ніхто ні про що не здогадався. Ефект, скажу я вам, був бомбезний! Емоції зашкалювали не тільки в героїв, а й у всіх глядачів в залі.
Ну а ще одним сюрпризом було продовження проєкту “Подаруй дитині мрію”. Сьогодні ми здійснили мрії ще трьох дітей – Олександри і Валерія Пінчукових і Варвари Запорожец, батьки яких загинули на війні, а це означає, що у світі ще на кілька дитячих посмішок стало більше. Ось заради таких моментів і варто жити!”.– поділилась Людмила Ярославівна на своїй сторінці.
ДоброславДоброславДоброславДоброслав

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *