Ворог атакував Одеську область з трьох напрямків – Братчук

Країна-агресор Росія вночі 1 жовтня запустила по Україні дрони-камікадзе типу shahed-131/136. Щонайменше з трьох напрямків вони намагалися атакувати Одеську область.

Попередньо, в регіоні обійшлося без влучань.

Про це повідомив голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

За його словами, окупанти максимально комбінували атаку – “вона була заплутаною“. Зокрема, ударні БПЛА летіли з декількох напрямків: мису Чауда в тимчасово окупованому Криму, а також із російських Приморсько-Ахтарська та Курська.

Братчук додав, що на півдні ворог активно використовує засоби радіоелектронної боротьби, щоб виявити системи української протиповітряної оборони. Йдеться про фальш-цілі.

Ворог теж намагається у такий спосіб виснажувати і вишукувати шпариночки в системі ППО”, – заявив він.

Зауважимо, що в Одеській області повітряна тривога тривала з вечора суботи по 01:52 неділі, 1 жовтня. Моніторингові канали повідомляли про прольоти “Шахедів” над регіоном і роботу сил ППО.

За даними Повітряних сил ЗСУ, перед опівнічю спостерігалося одразу декілька груп дронів-камікадзе типу Shahed, які рухалися з Чорного моря в напрямку Одещини. Ще кілька груп на той момент уже перебували на території області в північно-західному напрямку.

Також вибухи лунали на Миколаївщині.

One thought on “Ворог атакував Одеську область з трьох напрямків – Братчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *