У Доброславі відкрили ретро-дворик “Прованс”. ВІДЕО

У містечку Доброслав на Одещині наприкінці травня з’явилось нове місце відпочинку: ретро-дворик “Прованс”. Це чергове втілення в життя молодіжного проєкту “Небайдужі” від Центру культури й мистецтв. Тут для дітей створили новий простір для відпочинку на свіжому повітрі.

На відкритті побували журналісти СИЛИ ГРОМАД.

Команда голови громади Людмили Прокопечко працює з незвичайним гаслом: “Перетворимо смітники на квітники!”. Завдяки працелюбному колективу та місцевим жителям тут вдається реалізувати незвичайні проекти, один з них – прибирання захаращеного берегу місцевої річки, на місці якого створили гарну локацію в українському стилі, де приймають і частують гостей.

Цього разу у комунальній установі “Центр культури і мистецтв” облаштували внутрішній двір – місце між двома будівлями, яке тривалий час простояювало без діла. Його перетворили  на шматочок Франції, тож на місці колишнього безладу з’явився чудовий куточок з доріжками, лавками, парасольками і маленьким кафе.

Старі стіни розмалювали фарбами, тепер вони ведуть нас у світ вишуканості, романтики й краси. На філіжанку кави завітали перші гості, серед них й військові. Вишукані панянки у довгих аристократичних сукнях запросили їх на танець.

У цьому приміщенні Центр культури тільки два роки, так як у Доброславі немає власного  Будинку культури, тут розмістили мистецьку школу, де навчають дітей на різних гуртках.

Цей дворик був таким собі жахіттям, стільки сміття ми звідти  вивезли! Ми вирішили зробити куточок затишку для дітей, щоб вони могли вийти на свіже повітря попрацювати, помалювати. Але краси навколо не було, ми думали як організувати цей простір красивий. Тепер будемо виходити на сонечко, можна посидіти на лавочці, самі думаємо: Боже, як гарно ми зробили!”, – ділиться Валентина Степанова, директорка Центру культури Доброславської громади.

У новій локації планують проводити зустрічі, міні-концерти, бо така гарна атмосфера спонукає до проведення різних заходів.

Відвідувачів Центру запрсили на маленьку екскурсію, яка також веде у лавандовий світ “Провансу”, – його ще називають стилем “французького кантрі” в якому втілено шарм сільського затишку, але збережено дух аристократичності. Тож доброславські діти привчаються змалечку пізнавати світ краси, мистецтва й історії.

Центр культури щороку бере участь у конкурсі проектів, а цьогоріч завдяки конкурсі=у “Небайдужі” вдалося втілити в життя творчу ідею практично за відсутності фінансів.

Долучилися двоє місцевих меценатів, які виділили по 50 тисяч гривень, а решту зібрали працівники Центру…. на ярмарках, продаючи власноруч виготовлені сувеніри!

“Звичайно, можна було здати кошти з зарплати, кожному щомісяця, але ми хотіли щоб були залучені і діти й батьки до цього проекту. Тому так ми й назбирали гроші. Загалом проект був на 125 тисяч: майданчик, розмальовка, штукатурка стін, вирівнювання території”, – розповіла керівниця центру.

Серед планів центру – на осінь ще засіяти газон, аби діти могли ще більше насоложуватись відпочинком після занять.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *