Аграрії Одещини провели конференцію в «Садибі на Кодимі»

У селі Арчепитівка відбулася науково-практична конференція «День поля-2023». 9 червня в конференц-залі бази відпочинку «Садиба на Кодимі», що на Одещині у селі Арчепитівка Любашівської громади Подільського району відбулася науково-практична конференція «День поля-2023».

Про це повідомила Подільська райдержадміністрація.

Організатором заходу виступив Інститут фізіології рослин і генетики НАН України, який є провідним центром біотехнології, генетики, селекції і насінництва.

Крім керівників і фахівців і науковців аграрного сектору України у цьому заході взяли участь провідні сільськогосподарські підприємств, іноземні гості.

«Програма конференції видалася дуже насиченою, включала в себе пленарну частину і практичну, під час якої учасники заходу мали чудову нагоду ознайомитись з новітніми сортами рослин та сучасними технологіями в рослинництві. Учасники конференції обговорили важливі питання розвитку аграрної галузі в умовах воєнного стану, визначились із подальшими кроками стосовно допомоги Збройним Силам України», – мовиться в інформації РДА.

У Подільському районі діє базове господарство Інституту фізіології рослин і генетики – ФГ «Гранат». Його директор Анатолій Артеменко поділився з колегами результатами селекції та насінництва нових сортів пшениці озимої.

«Учасники заходу отримали від науково-практичної конференції гарні враження та необхідні знання про новітні технології рослинницької галузі», – зазначив голова місцевої райдержадміністрації Михайло Лазаренко.

One thought on “Аграрії Одещини провели конференцію в «Садибі на Кодимі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *