В Одесі судять прокурора-зрадника, який здав координати військових у Миколаєві

У Приморському суді сьогодні слухали свідків у справі прокурора-зрадника, який міг скорегувати удар росіян по казармах у Миколаєві.

У понеділок, 12 червня, пройшло чергове засідання у справі Геннадія Германа, якого звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, Геннадія Германа підозрюють у переданні окупантам даних про позиції та переміщення ЗСУ. Сторона обвинувачення вважає, що він коригував ракетний удар по казармах у Миколаєві, де у березні 2022 року загинули українські військові.

У судовому засіданні опитали трьох свідків, котрі передавали Герману інформацію. Співробітники поліції передавали дані про загиблих військовослужбовців та паролі від блокпостів, оскільки Герман був головним прокурором Миколаївської області.

За свідченнями одного зі свідків, він на прохання СБУ надав Герману недостовірну інформацію, яку той потім передав спецслужбам росії.

Також було допитано співробітника ДСНС, який надавав зраднику інформацію про знайдені вибухонебезпечні предмети — на той час Герман був процесуальним керівником у розслідуванні загибелі людей під час обстрілів у Миколаївській області, і всі так чи інакше причетні співробітники спецслужб мали усі свої дії погоджувати з ним. На засідання також прийшли родичі військових, які загинули у казармах внаслідок ворожих обстрілів — вони вважають, що саме Герман коригував ці удари.

На минулих засіданнях вісім родичів загиблих звернулися до суду, щоб їх визнали потерпілими.

“Миколаївський суд вже визнав його винним та виніс вирок на пожиттєве. Але його адвокати домоглись перегляду справи. Зараз в суді Одеси з листопада слухається ця справа. Адвокати підозрюваного постійно затягують процес, вироку суду досі немає. Ми сподіваємось на справедливий вирок суду”, – заявила родичка загиблого.

Сторона обвинувачення також додала, що відбулась спецоперація, під час якої зімітувалу передачу (прим. Ред — недостовірних) даних безпосередньо Герману, який потім «злив» цю інформацію ворогу. Таким чином його вдалось викрити на співпраці з рашистами.

Зазначимо, наступне засідання має пройти 22 червня. Очікується чергове слухання свідків. Сторона обвинувачення очікує на вирок у кінці червня цього року.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару російських військ по казармі у Миколаєві 18 березня 2022 року, загинуло за неофіційними даними, близько 300 військових. В основному це були морські піхотинці з бригад Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *