Родичі загиблих воїнів з Кодимської громади поскаржились на бездіяльність влади. ВІДЕО

15 довгих місяців триває кровопролитна війна, спровокована російськими нападниками.  Проте такий кричущий випадок стався у Кодимській міській територіальній громаді, коли 5 сімей загиблих Героїв, які за власні кошти замовили цільний монолітний пам’ятник, звернулися по допомогу до керівництва Кодимської громади з проханням надати незначну підтримку у підготовці місця для його монтажу. Проте у відповідь почули – відкриту відмову, байдужість, виправдання та перекладання відповідальності один на одного. Лише завдяки місцевим підприємцям частину питань вже вдалося подолати.

Михайло ЛазаренкоПро це повідомили на офіційній сторінці Подільської райдержадміністрації, виклавши відео спілкування з родичами загиблих воїнів.

“Цікаво, скільки ще потрібно часу, щоб всі посадовці органів місцевого самоврядування, особливо в тилових регіонах країни, перейнялися проблемами сімей військовослужбовців, повернулися обличчям до запитів батьків, дружин, дітей Героїв?”, – йдеться у повідомленні.

Враховуючи резонансність ситуації, у її вирішення втрутився начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко.

Спільно з начальником Подільського районного управління поліції полковником Віталієм Мельниченко, він провів зустріч з членами сімей загиблих військовослужбовців та керівниками Кодимщини.

У кабінеті міського голови було гаряче.

Як висловилась на зустрічі Валентина Продан, мати загиблого воїна: «Мій син гниє у землі, а де ваші?..»

“От наприклад я, в мене двоє діток залишилося, 17 і 16 років, от скажіть, я можу 200 тисяч заплатити за пам’ятник і ще за установку 60 тисяч? Триста тисяч на всіх – а моя п’ята частина це 60 тисяч. Вибачте, та мені здається, я за 10 років їх не зберу, щоб я повністю всю зарплату відкладала”, – ділиться дружина загиблого героя.

Очільник району уважно вислухав всю проблематику, що турбує на сьогодні матерів та дружин полеглих захисників.

Він поставив завдання Кодимському міському голові Сергію Лупашку невідкладно надати максимальну допомогу та вирішити всі питання, що порушені заявниками.

Це все входить в обов’язки місцевого самоврядування. В них передбачені в бюджеті кошти на проводи загиблих воїнів, на жаль, і на облаштування могил. Протягом тижня все буде виконано”, – запевним родичів голова Подільської РДА.

One thought on “Родичі загиблих воїнів з Кодимської громади поскаржились на бездіяльність влади. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *