Обласна рада створила комісію, щоб розглянути конфлікт між громадами та парком «Тузлівські лимани»

Одеська обласна рада стала на бік чотирьох громад у їх протистоянні із адміністрацією національним заповідником. Конфлікт між громадами Білгород-Дністровського району та природнім парком «Тузлівські лимани» виник через численні протиріччя між сторонами. Керівництво парку веде агресивну боротьбу з жителями громад, а в місцевої влади відбирає цінні землі, від яких муніципалітети отримують значні доходи в бюджет. Протистояння вийшло за межі району і змусило обласну владу дослухатись до голосу бессарабських громад.

Про це повідомив у соціальних мережах Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

26 травня він взяв участь у засіданні постійної комісії Одеської обласної ради з питань екології та природокористування.

Одне з найважливіших питань для Лиманської та суміжних громад було питання щодо розширення території Національного природнього парку «Тузлівські лимани».

У засіданні комісії взяли участь: Волканов В.В. – голова постійної комісії,  Митрофанський С.В. – заступник голови комісії, Філонов Є.О. – секретар постійної комісії, а також депутати обласної ради: Антов Т.Д., Капітан І.Б., Кобильніков О.Б., Кутателадзе О.Дж.

Також на нараду були запрошені:

Підгайний С.Г. – заступник голови Одеської ОДА,

Буланович П.Г. – директор Департаменту екології та природніх ресурсів ОДА,

Гайдук О.В. – директор Департаменту морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку ОДА,

Лебедєв Р.С. –  начальник юридичного управління апарату обласної ради,

Надем’янова І.Г. – начальник управління з питань економіки, бюджету та міжнародних відносин апарату обласної ради,

Грибенко В.В. – начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства в Одеській області,

Вихристюк І.М. –  т. в.о. директора НПП «Тузлівські лимани»,

Іванов М.К., – Вилківський міський голова,

Скалозуб В.А. – Дивізійський сільський голова,

Покровщук Л.В. – Тузлівський сільський голова,

Мінічева Г.Г. – директор ДУ «Інститут морської біології НАН України»,

Фролов В.С. – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА,

Ткач О.М. – начальник Південного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Держлісагентства.

Проте тимчасова керівниця парку Ірина Вихристюк на таке важливе засідання не з’явилась, натомість повідомила листом, що офіційно перебуває у відпустці, а її обов’язки тимчасово виконує головний бухгалтер.

“Учасники засідання одностайно виступили проти розширення території нацпарку за рахунок громад та вирішили створити робочу комісію для більш детального вивчення даної проблеми», – мовиться у дописі Василя Резніченка.

Трохи раніше у Татарбунарській  міській раді Білгород-Дністровська райдержадміністрація провела нараду з головами та спеціалістами Татарбунарської, Лиманської, Дивізійської та Тузлівської громад, на якій керівники цих ТГ попросили райдержадміністрацію організувати у місті Татарбунари нараду стосовно обговорення та вирішення багаторічних конфліктних проблем, що склалися у  відносинах вказаних адміністративних територій з адміністрацією заповідника «Тузлівські лимани».

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, жителі Лиманської сільської громади зібрали підписи щодо звільнення з посади тимчасового керівництва парку “Тузловські лимани” Ірини Вихристюк. На останній сесії, що відбулась 3 травня 2023 року, депутати підтримали клопотання про звернення до Офісу Президента, Уряду, Верховної Ради та Одеської військової адміністрації.

Про те, чому люди обурені діями чиновників з парку – у ВІДЕО:

2 thoughts on “Обласна рада створила комісію, щоб розглянути конфлікт між громадами та парком «Тузлівські лимани»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *