У центрі Захарівки відкрили виставку великодніх писанок-велетнів. ФОТО

Захарівська громада на Одещині оригінально зустріла Великоднє свято. З самого ранку 17 квітня на алеях центрального парку розквітли… писанки-велетні. Усі відвідувачі мають змогу помилуватися неповторними витворами мистецтва своїх завзятих і творчих земляків.
Кожне таке яйце-райце – унікальне, патріотичне, присвячене Україні: відчувається що автори, поки майстрували, вкладали душу.
Творцями стали колективи кожного старостинського округу, ліцеїв, бібліотек, місцевої лікарні, музичної школи та інших закдадів громади. Усі вони напередодні свят самовіддано працювали, аби презентувати свфй творчий доробок жителям.
Варто зазначити, що писанки виконані в різній висоті та  техніках: великодні писанки, дряпанки, мотанки, крапинки, мальованки, крашанки, а також великодні композиції з пасок, витинанок, поробок, робіт з бісеру, картону, пластику, які в ансамблі створюють неперевершений настрій світлого Христового Воскресіння.
ЗахарівкаКожна писанка – це окремий малесенький світ, кожна композиція – вдячність і хвала Всевишньому, ненці-Україні та відважним ЗСУ. Тут і Державні стяги та Тризуби, патріотичні гасла, небо із зорями, й вода з рибами, і дерево життя із зайцями й птахами, засіяне хлібом поле і триверхі церкви – все це вималюване, задумане й втілене в певному порядку для того, щоб підтримувати гармонію, лад та рівновагу в нашому великому світі.
Особливі почуття викладає писанка, яку привезли з Василівки. Комусь може видатися, що вона зроблена нашвидкоруч, але, як нам розповів староста Василівки Іван Постєвий, розмалював цю писанку кулеметник 3 роти Сергій на позивний «Паренек», який вранці 17 квітня разом зі своїми бойовими побратимами вирушив у Бахмут, захищати рідну землю від російських окупантів.
«Сьогодні сталася справді визначна подія в нашому селищі. Завдяки ініціативі Захахарівського селищного голови Олексія Осійчука в парку створений справжній писанковий рай! Щоб хто не говорив, але такі заходи в наш складний час теж потрібні. Ми всі вкотре відчули себе частиною нашої прекрасної квітучої України! Дуже дякуємо за подарований піднесений настрій, завдяки цьому наша віра в Перемогу лише стала міцніша!», – відзначила гендиректорка Захарівської БАЛ Антоніна Ганзій.
Кожен витвір зроблений з великою любов’ю до історії та рідної України. І в кожному виробі відчувається міцний дух великого нескореного народу.
ПавловкаЗахарівкаЗахарівкаЗахарівкаЗахарівкадеревоЗахарівкаХристоскозакЗахарівкаЗахарівкаяйце

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *