У селі під Одесою знайшли немовля… у господарській сумці. ВІДЕО

Ввечері 16 квітня в одному з багатоквартирних будинків у селі Фонтанка знайшли новонароджену дитину. Немовля лежало у сумці, замотане у рушники. Про це повідомила начальниця Служби у справах дітей Одеської ОВА Наталія Утюпіна.

Поліція та медичні працівники склали акт про знайдення дитини, наразі вона у лікарні в Одесі.

Візуально з дитиною все добре, сьогодні її перевіряють конкретніше на можливі хвороби”, — розповіла Наталія Утюпіна.

Матір дитини наразі не встановили, її розшукують. Наразі стан дитини стабільний. Зріст хлопчика 52 см, вага близько 3500 грамів. Дитина народжена поза стаціонарним медичним закладом, повідомили у Одеській міській раді.

Начальниця відділу з питання охорони материнства та дитинства Депатаменту охорони здоров’я Одеської міської ради Ганна Луньова розповіла Суспільному, що хлопчика знайшли близько 21 години біля під’їзду. Доставили його до лікарні о 0:30.

Стан дитини та ризики для здоров’я

Дитину будуть продовжувати обстежувати, додала Луньова:

Цей хлопчик дуже симпатичний, він добре їсть. Сьогодні він проходить обстеження, взяті необхідні лабораторні аналізи для того, щоб надалі ми могли визначити тактику лікування”.

За словами Ганни Луньової, дитину варто було лишити у “вікні життя”, які є в кожному пологовому будинку. Це б гарантувало, що дитина не захворіє та лишиться живою:

“Я не можу навіть сказати, що це була за жінка, тому що зовсім недалеко є дитяча міська лікарня та обласний перинатальний центр, де ці “вікна життя” є, де кожен може лишити дитину. … Це дуже добре, що дитину найшли. Бо якби цей новонароджений хлопчик лишився на вулиці на ніч, то, звичайно, дитина могла б не вижити”, — додала вона.

Після лікування дитиною займатиметься міська служба дітей.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *