Дзвони із гільз: овідіопольців на Великдень кликали передзвони з Бахмута

В Овідіополі у храмі Православної Церкви України Покрови Пресвятої Богородиці вперше залунали церковні дзвони. П’ять церковних дзвонів з гільз 155 калібру з Бахмуту були встановлені в божому домі за сприяння капелана Одеського прикордонного загону отця Андрія Ляшика.

Про це повідомляє пресслужба прикордонного загону.

«Сьогодні гільзи 155 калібру з фортеці Бахмут отримали друге життя, адже стали церковними дзвонами, щоб закликати українців відвідувати богослужіння, чинити добрі справи, молитись за Перемогу нашої країни та щохвилини пам’ятати, якою ціною ми здобуваємо мир», – повідомляють в відомстві.

Варто зауважити, що храм Покрови Пресвятої Богородиці був побудований учасниками антитерористичної операції у 2018 році.

Колись, у Другу світову війну з церков знімали дзвони й робили з них снаряди. Нині ж гільзи привезені з фортеці незламності українського народу стануть дзвонами нашої Перемоги.

«Дякуємо усім нашим захисникам, дякуємо нашим воїнам, дякуємо волонтерам за ці дзвони, за дзвони перемоги в каплиці святої Покрови Пресвятої Богородиці в Овідіополі, які, як відлуння війни будуть нагадувати всім нам про відважний подвиг наших захисників», – сказав отець Андрій перед першими священним передзвоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *