У громаді під Одесою відкрилась автомийка

В Авангардівській селищній громаді, що під Одесою, підприємці відкривають новий бізнес. У селі Прилиманське запрацювала автомийка самообслуговування.

Як повідомила пресслужба місцевої ради, велика радість, що підприємці відкривають нові об‘єкти на території громади. Місцева влада стимулює та підтримує бізнес, щоб на території громади будувалися і реалізовувалися нові об’єкти для жителів громади. Крім того, це додаткові кошти в місцевий бюджет, у вигляді податків.

“Розвиток бізнесу є одним із пріоритетних напрямів сталого розвитку нашої громади, а підприємці, що створюють робочі місця – це найкраща надія і підтримка економіки. Головна запорука цього – прозорість діалогу керівництва громади та бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Новий підприємницький проєкт запрацював у селі Прилиманське.

Варто зазначити, що за повідомленням департаменту економічної політики та стратегічного планування облдержадміністрації, за час війни в області понад 12 тисяч громадян відкрили ФОПи.

«Війна змінила також й напрямки діяльності малого та середнього бізнесів. Так, перед початком повномасштабного вторгнення перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів посідав КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», а категорії «Надання інформаційних послуг» та «Надання інших індивідуальних послуг» обіймали третю та четверту позиції. Очевидно, що відновлення ділової та бізнес активності допомагає тримати економічний фронт. І підприємці роблять для цього все можливе», – зазначили в економічному департаменті ОДА.

В облдержадміністрації також проінформували, що представники малого та середнього бізнесу області мають можливість отримати гранти по 10 тис євро на розвиток бізнесу в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *