В Арцизі з’явиться “освітній” парк з ландшафтним дизайном

Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради на Одещині подав заявку на участь у конкурсі з озеленення територій громади “Green еко-простір”, який анонсував Арцизький міський голова Сергій Парпуланський ще на початку березня 2023 року, та вже розпочав втілення своєї ідеї.
Про уе повідомили в Арцизькій міській раді.
Так, очільниця відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міськради Людмила Жосан поділилася, що для благоустрою вони вибрали територію навпроти відділу, яку вже давно мріяли оновити й створити на тому місці перший в Бессарабії “Освітній парк”.
“Ідей у нас багато, але для того, щоб зробити все правильно (підібрати дерева по сусідству, правильно їх посадити, вибрати пристосовані до нашого клімату сорти тощо) звернулися за допомогою до спеціаліста з багаторічним досвідом, ландшафтного дизайнера, садибою якого захоплюються усі арцизяни, – Колосова Анатолія Федоровича. І він залюбки згодився нам допомогти. Ми створили візуалізацію майбутнього парку, яку після консультацій і в процесі роботи ще коригуємо. А сьогодні посадили перше й головне (центральне) дерево парку – кедр атласький, який нам везли з самої Італії. Цінні дерева нам допомагає замовляти Анатолій Федорович, за що ми йому дуже вдячні. Також посадили 8 павловній вздовж паркану від Арцизької міської ради”, – поділилася Людмила Жосан.
Також в парку планують висадити “іменні” дерева. Біля кожного дерева хочуть встановити табличка з короткою інформацією про саме дерево й про людину, організацію або родину, яка його дарує місту.  Тому, якщо когось з арцизьців зацікавила ідея та є бажання взяти участь у створенні парку згідно з проектом (мати своє іменне дерево, кущі чи лавку), просять звертатись до відділу освіти, молоді та спорту Арцизької міськради, повідомила пані Жосан.
парк
Арциз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *