Історія порятунку: одеситка вивезла пораненого чоловіка з окупованого Херсону. ВІДЕО

Неймовірну історія рятування з полону свого чоловіка розповіла одеситка Людмила. Мешканець Одеси Руслан Белінський воював у Херсонській області в минулому році. Під час чергового бою у Олександрівці він був важко поранений і їх позиції опинилися в окупації. Він три дні лежав без тями в окопі, поки не стихли постріли і місцеві жителі знайшли майже не живого Руслана.

Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Пораненого намагалися поставити на ноги самотужки, але голова була пробита і йому було дедалі гірше. Тоді місцеві відвезли його до лікарні у Херсоні, де Руслана взяли у полон окупанти, допитали і поклали в палату під наглядом охорони. В цей же час його жінці Людмилі повідомили, що чоловік загинув у бою.

Хірургам довелося видалити частину кістки черепу, мозок був ушкоджений, через що Руслан не міг самостійно рухатись. Після цього охорона залишила палату без нагляду. Руслан поступово приходив до тями і зміг згадати телефон дружини. Лікар додзвонився до неї і повідомив радісну новину, що її чоловік живий, але важко поранений.

Ця звістка надихнула Людмилу на авантюрну операцію по визволенню чоловіка з окупованого Херсону. У той час ще можна було проїхати крізь блок-пости цивільним. Вона знайшла автоперевізника, який погодився поїхати до Херсонської лікарні і назад. Щоб уникнути проблем на блок-постах лікарі виписали довідку, що Руслан травмувався у ДТП, а не в бою. Жінка змогла непомітно вивезти з лікарні на колясці свого чоловіка і крізь десятки російських блок-постів повернути його додому в Одесу. Зараз Руслан проходить реабілітацію. Мозок поступово відновлює втрачені нейронні зв’язки і лікарі мають надію, що він зможе повністю відновити рухи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *