“Воєнні гроші”: 22 громади Одещини отримають додаткову субвенцію

10 березня Кабінет міністрів України розподілив обсяги додаткової субвенції на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування з держаного бюджету в розмірі 10,223 млрд грн між громадам на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації.

Про це йдеться в урядовому розпорядженні.

В Одеській області отримають додаткові дотації до бюджетів 22 громад. Гроші спрямують на витрати на облаштування переселенців, а також цими коштами пропонується покрити недоотримання місцевих бюджетів.

Найбільше отримає Таїровська громада — понад 22 мільйони гривень, на території якої зараз проживає найбільше ВПО ( близько 20 тисяч осіб).

Також дотації отримають: Авангардівська (2,3 млн грн), Ізмаїльська (майже 2 млн грн), Ренійська (2,3 млн), Фонтанська (15 млн грн), Великоплосківська (2,1 млн грн), Южненська міська громада (7 млн грн).

При розподілі враховували кількість вимушених переселенців у громадах та надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *