Скандал у шпиталі: в Одесі хворих військових годують пісними стравами

В Одесі розгорівся скандал навколо харчування поранених солдат в кількох Одеських шпиталях. За словами волонтерів, які співпрацюють із закладами, солдат кормлять одноманітно, переважно важкими продуктами – пустими макаронами, кашами, без м’яса, риби та молочних продуктів.

Журналістка Євгенія Генова з посиланням на волонтерку Наталію Чижикову показала фото їжі, яка видається пораненим солдатам в одному зі шпиталів Одещини.

Ми знаємо, в якому закладі таким годують – і це там відбувається постійно. І просто так це не залишимо. Оцим у нас годують поранених воїнів (спойлер: ні, це не гарнір, це основна страва). Я вважаю, що ця тема на часі, а якщо щурів нудить від розхитування човна, то нехай стрибають за борт. Може, десь там вони знайдуть давно загублену совість”.

Автор: Наталія Чижикова

Волонтери зазначають, що вони весь час підгодовують солдат, але державна та місцева влада повинні нарешті виконувати свої прямі обов’язки. Причини в поганому харчуванні – носять локальний характер та залежать від совість та менеджерських якостей керівників закладів, та контролю з боку органів державної влади. У коментарях показували фото їжі з інших одеських лікарень – набір продуктів кардинально відрізнявся.

Фото одного з обідів для поранених, який бачила на власні очі. Це Одеса, якщо що...

Фото одного з обідів для поранених, який бачила на власні очі. Це Одеса, якщо що…” Автор: Олександра Степова

Пізніше на сторінці у Facebook з’явився пост Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, де прокоментували скарги щодо іншого лікувального закладу, де пацієнти скаржилися на аналогічні моменти. Департамент отримав скаргу пацієнта щодо харчування в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті. 

Директорка департаменту Наталія Одарій-Захар’єва виїхала до лікувального закладу, щоб розібратись у ситуації, перевірити умови приготування їжі та обіднє меню пацієнтів, повідомили у відомстві.

Відвідавши холодильні камери, переконались в тому, що лікарня забезпечена всіма необхідними продуктами харчування, зокрема м’ясом, рибою, овочами та фруктами”, – зазначили в Департаменті охорони здоров’я.

І, дійсно, на фото видно, що холодильники – забиті продуктами, і у день візиту перевірки, персонал приготував розкішний обід для поранених солдатів.

Одарій

 

 

 

 

 

З працівниками харчоблоку була проведена розмова щодо урізноманітнення меню для пацієнтів та його збалансування”,– повідомили в Департаменті охорони здоров’я Одеської ОДА.

Щодо першої лікарні – ситуацію там пообіцяли виправити, тож за нею волонтери поки що будуть слідкувати та тримати на контролі.

One thought on “Скандал у шпиталі: в Одесі хворих військових годують пісними стравами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *