Депутати Кубейської ОТГ витрачають бюджетні кошти, судячись з головою

СИЛА ГРОМАД продовжує слідкувати за розвитком подій в Кубейській сільській громаді Болградського району Одеської області. Вже майже два роки, після того, як місцеві депутати відсторонили голову Петра Кисса з посади, громадою керують тимчасово призначені особи. А для того, щоб законний голова не повернувся до своїх обов’язків, депутати звернулись вже до третього суду – Верховного, який теж визнав відсторонення голови незаконним.
Про це Петро Кисса повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.
Перед тим голову рішення депутатів визнав протиправними Одеський окружний адміністративний суд. Коли опоненти подали апеляцію – п’ятий апеляційний адмінсуд Одеси підтвердив ухвалу перщої інстанції, і постановив рішення про відновити Петра Васильовича на посаді.
Однак, Кубейська сільська рада на цьому не зупинилась та не погоджуючись із рішеннями попередніх судових інстанцій направила до Верховного Суду… касаційну скаргу.
Втім, на опонентів чекало чергове розчарування: ухвалою Верховного Суду від 06.03.2023 року касаційну скаргу Кубейської сільської ради – повернуто. Тобто, навіть Верховний Суд вже остаточно підтвердив, що рішення попередніх інстанцій законні та обґрунтовані та підстави оскаржувати дані рішення – відсутні.
Також Петро Кисса зазначив, що усі витрати на послуги адвокатів та участі в судах (судовий збір), оплачуються з бюджету Кубейської сільської ради. Тобто за кошти платників податків, мешканців Кубейської громади.
“Касаційна скарга подавалась адвокатом, послуги якого сплачувались за рахунок бюджету Кубейської сільської ради, а саме наших із Вами податків. Отже, зазначу, що при наявності великих економічних проблем в нашій громаді та скорочення штату працівник з метою економії бюджетних коштів, Кубейська сільська рада продовжує витрачати грошові кошти на адвокатів та судовий збір оскаржуючи законні рішення суду про поновлення мої повноважень”, – відзначив голова громади.
Станом на березень 2023 року, Кубейська сільська рада повністю блокує виконання законних рішень, тому Петро Кисса досі не може у законний спосіб приступити до виконання своїх повноважень.
Чому законно обраному голові не дають працювати та хто верховодить протистояннями у Кубеї, Петро Кисса розповів СИЛІ ГРОМАД:
Ухвала Верховного Суду України:
КиссаКисса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *