Фермери Одещини отримали рукави для збереження зерна

Аграрії Одеської області отримали 726 поліетиленових рукавів для зберігання зерна. Ємність кожного рукава — 200 тонн, довжина 60 метрів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation, розпочала новий проєкт в Одеській області, щоб розв’язати проблему дефіциту зерносховищ в Україні, викликану військовою агресією росії.

«Ініціативу Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації підтримали в Міністерстві аграрної політики та продовольства Україн: 101 заявку від агропідприємств з Одещини оперативно розглянули. Відзначу, що в умовах дефіциту елеваторних потужностей та високої вартості будівництва альтернативних конструкцій для зберігання – упаковка зерна в рукави є найвигіднішою альтернативою.

Технологія зберігання в пластикових рукавах може використовуватися, як для зберігання сухого, так і вологого зерна. Це дозволить нашим фермерам суттєво знизити собівартість зберігання цьогорічного врожаю»— говорить Директор Департаменту агрополітики Одеської ОВА Алла Стоянова.

Нагадаємо, що у 2022 році аграрії Одеської області зібрали 2,5 мільйони тон ранніх зернових та зернобобових культур, з яких озимої пшениці, головної хлібної культури — 1,63 млн. тонн. На разітриває збір соняшнику та кукурудзи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *